Experten om Charlenes kamp: ”Extrem granskning”

10 jan, 2022, 07:01 

Furstinnan Charlene har haft ett tufft år med många hälsobekymmer bakom sig, och det lär inte bli lättare, enligt kungliga experten.

Annons
5 skilsmässorykten om Charlene & Albert
5 skilsmässorykten om Charlene & Albert

Att vara en del av ett kungahus är en av de mest priviligierade positionerna som går att hitta i ett samhälle men det kommer även med sina baksidor. Den granskning de utsätts av av allmänheten, inte bara i det egna landet utan i hela världen, kan vara tuff att hantera, särskilt för de som inte vuxit upp i det kungliga strålkastarljuset utan blivit en del av det som vuxen via äktenskap eller liknande.

Så är fallet för furstinnan Charlene. Inte helt ovan vid uppmärksamhet träffade den sydafrikanska OS-simmaren furst Albert och de båda blev ett par. Men att bli furstinna är något helt annat än att vara en hyllad idrottare, ett faktum som bara blev mer påtagligt efter att tvillingarna Jacques och Gabriella föddes.

Nu var Charlene inte bara tvungen att navigera sin egen roll i kungahuset utan även sin roll som kunglig mor åt de två nästkommande i tronföljden.

Experten: Därför är Charlenes jobb så svårt

I en intervju med The Express berättar utbildningsexperten Jo Austin om de utmaningar som Charlene ställts inför.

Annons

”Att uppfostra barn kan vara svårt även i de bästa av fall men enligt vår erfarenhet är de som ingår i offentligheten föremål för en extremt intensiv granskning, och då särskilt de i kungafamiljen” säger Jo.

Charlene är pressad att uppfostra sina tvillingar på ett korrekt sätt, enligt experten.

En annan faktor som ökar svårighetsgraden är det oförutsägbara vardagslivet, med tidvis många andra engagemang som slåss om uppmärksamheten.

”Det är viktigt att Charlene är väldigt diskret med sitt föräldraskap, men hon måste ändå uppfostra barnen enligt allmänhetens bild av ett 'bra barn'.” säger Jo.

”De måste vara artiga och trevliga, rena och prydliga och dessutom vara sociala. fortsätter hon. Ingen lätt uppgift att vara kunglig mamma med andra ord!

Charlenes svåra tid

Furstinnan Charlene har ett tufft år bakom sig. Efter att ha varit strandad i Sydafrika i månader fick hon äntligen återvända till familjen i Monaco. Men sjukdomen hade tagit hårt på henne och hon vårdas just nu på en klinik på okänd plats.

Annons

Vid jul fick hon ta emot Albert och barnen för ett besök.

Annons