Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Explosiva avslöjandet om Kate och Meghan – i nya skandalboken

27 nov, 2023, 12:50 
Prinsessan Kate och Meghan Markle

Dramat mellan Harry, Meghan och brittiska kungafamiljen.

Annons
Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas utBrand logo
Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas ut

I morgon – bara ett dygn innan kronprinsessan Victoria och prins Daniel inleder sitt officiella besök i England – så släpps Endgame:

Den nya skandalboken om triangeldramat mellan Meghan, prins Harry och den brittiska kungafamiljen.

Och den hotar att bli en kunglig bomb.

Omid Scobie
Omid Scobie – mannen bakom den nya skandalboken.

Enligt de uppgifter som har läckt ut på förhand så bjuder boken på en rad explosiva – men högst obekräftade – påståenden, och den ser ut att bli ännu ett led i Meghans och Harrys offentliga kungliga vendetta.

Annons
Meghan Markle i profil med uppsatt hår
På krigsstigen igen?

Meghan, Harry och bråket med brittiska kungafamiljen

Det är den amerikanska journalisten Omid Scobie – som brukar beskrivas som parets megafon och ”främsta cheerleader” – som står bakom boken, som har den pretentiösa undertiteln Inside the Royal Family and the Monarchy's Fight for Survival.

Nej, Omid Scobie sparar inte på krutet – han fyrar av den ena skottsalvan efter den andra. Till det som sticker ut mest hör uppgifterna om att kung Charles gått ut med ett internt meddelande där han meddelar att ingen i kungafamiljen längre ska lita på prins Harry.

Annons
Prinsessan Kate och prins William med prins Harry och hertiginnan Meghan Markle
Huvudpersonerna i den såriga familjekonflikten.

Omid Scobie påstår också att prinsessan Anne ska ha varit pådrivande i att Meghan och Harry vräktes från sitt kungliga boende Frogmore Cottage på Windsor Castle. Och han skriver att prins Harry hölls utanför när hans farmor drottning Elizabeth låg på sitt yttersta.

Nya boken om Meghan, Harry och brittiska kungafamiljen

Enligt boken ska Kate inte ha pratat med Meghan på fyra år, och Omid Scobie beskriver (den omvittnat sympatiske!) prins William som ”makthungrig” och ”iskallt rationell”. Samtidigt som han citerar källor som säger att William anser att Harry har blivit hjärntvättad ”av en armé av terapeuter”.

Annons
Prins Harry, Meghan Markle och prins William
Triangeldramat mellan William, Harry och Meghan.

Omid Scobie drar också upp Meghans gamla anklagelser om ”rasisterna i kungafamiljen” – som redan drottning Elizabeth dementerade med full kraft. Men han lanserar också det i sammanhanget rätt oväntade scenariot att prins Harry vill stryka ett streck över alla konflikter och försonas. Vilket definitivt lär bli en utmaning efter denna vilt sluggande skandalbok.

Meghan Markle och prins Harry i rött
Motsägelsefulla uppgifter i nya skandalboken: Prins Harry vill försonas med familjen – samtidigt som Omid Scobie skriver att Meghan aldrig mer vill sätta sin fot på brittisk mark.

Författaren Omid Scobie förnekar samtidigt att han fått uppgifterna direkt från Meghan och Harry – som i sin tur dementerar att de varit behjälpliga på något som helst sätt.

Annons

Allt medan kung Charles och hans talespersoner vid brittiska hovet är sina vanliga värdiga jag och än så länge helt har avböjt att kommentera.

Foto: TT.

Annons