Fashion Week 2021: Wow, vilken powerlook, Victoria!

Kronprinsessan Victoria Stockholm Fashion Week 2021

Wow, vilken powerlook. Och vilka smycken! Kronprinsessan Victoria har invigt Fashion Week 2021 – och du måste kolla in hennes vassa outfit!
Kronprinsessan Victorias 5 bästa outfits
Slå på ljud

Stockholm Fashion Week 2021 har dragit i gång, i år på temat mångfald och hållbart mode, och det var kronprinsessan Victoria, 43, som alldeles nyss höll invigningstalet.

Numera är hon en av mode-Sveriges viktigaste och mest inflytelserika stilikoner. Hennes förhållningssätt kring stil och mode skapar ringar på vattnet och i år fokuserade kronprinsessan helt och hållet just på vikten av mångfald.

Det var viktiga ord – och de gjorde intryck.

Stockholm Fashion Week 2021 och kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria Stockholm Fashion Week 2021

Kronprinsessan gjorde ett tungt statement – även med dagens look.

Precis som i fjol är hela modeveckan coronaanpassad och helt digital. Men Victoria kändes mycket närvarande, även om hon höll sitt tal hemifrån ett av paradrummen på Haga.

LÄS MER: Vår modeexpert om kronprinsessan Victorias härliga vårlook!

Och looken! Vad sätter man på sig när man ska hålla tal inför hela svenska modevärlden? Ja, en sak är solklar: Kronprinsessan Victoria valde svenskt.

– Jag tycker hon ser helt smashing ut – som så ofta annars. Sober med en twist! säger Svensk Dams modeexpert Johanna Lejon.

– Sist satsade hon på vit blus, nu väljer kronprinsessan Victoria svart. En klassisk kulör som ofta förknippas med just modebranschen.

Kronprinsessan Victoria Stockholm Fashion Week 2021

Dressed to impress – med en gnistrande kätting av fusk-briljanter om halsen. Kronprinsessan Victoria när Fashion Week 2021 invigdes i dag.

– Svart polo och svarta byxor för tankarna till Paris och Karl Lagerfeld. Men smyckena är svenska. Halsbandet är från H&M (länk till butik) och örhängena tycks vara signerade Ingy Stockholm.

– Ingela Klementz Farago, som ligger bakom märket, designade för övrigt också de vackra rosa örhängena som Victoria bar på Polarpriset häromåret, och de som Victoria bär nu har en prislapp på ungefär 3 000 kr.

Se kronprinsessan Victoria inviga Fashion Week 2021:

LÄS MER: Fashion Week 2020: Kronprinsessan Victoria chockade i utsläppt hår

LÄS MER: Efter tuffa kritiken – nu tokhyllas Victoria

LÄS MER: Prinsessan Christinas avslöjande – hemma hos Victoria på Haga

Foto och film: Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna.