Filip Hammar med påhopp på prinsessan Sofia: "Hoppas det går åt helvete"

Prinsessan Sofia och Filip Hammar

Filip Hammar gick till frontalangrepp mot prinsessan Sofia – inför alla!

Prinsessan Sofia är en engagerad kunglighet. Hon nöjer sig inte med att sitta och njuta av lyxen som skänkts henne – hon vill försöka göra livet bättre för andra.

Vi fick ett underbart exempel på detta under pandemin, när hon från ingenstans började som volontär på Sophiahemmet, för att hjälpa vården under ett väldigt pressat läge.

Filip Hammar till attack mot prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia och Filip Hammar

Prinsessan Sofia blev plötsligt påhoppad – av Filip Hammar!

Men hennes engagemang har också blivit ifrågasatt. En av de allra hårdaste kritikerna var tv-personligheten Filip Hammar.

Så här skrev han på Twitter – samma dag som Sofia gifte sig med prins Carl Philip:

"Fan vad man hoppas att allt går åt helvete för prinsessan Sofias vidriga överklass-charity."

Uttalandet möttes av kraftfullt protester. Bland annat från advokaten Anne Ramberg.

"Att på unga människors bröllopsdag göra ett sådant uttalande kan bara betecknas som svinaktigt – oavsett politisk uppfattning", skrev Anne.

"Du behöver ta tillbaka det där"

Även tv-profilen Calle Schulman ilsknade till. Han har själv skänkt pengar till Project Playground, Sofias hjärteprojekt som gäller utsatta barn och ungdomar.

"När du önskar olycka åt projektet jag älskar så mycket så tappar jag varenda uns av respekt för dig. Jag har haft dig som idol. Har velat bli som du. Älskat din briljans. Inget av det där är kvar. Det skiter du i såklart. Men du behöver ta tillbaka det där. Och be om ursäkt. Inte till någon annan än till alla de 750 barn och ungdomar som på riktigt har chans till att få en framtid i en hopplös situation", skrev Calle i ett långt inlägg på Instagram.

Filip försvarade sitt påhopp i ett längre försvarstal i programmet Breaking News.

– Det är självklart att det för det mesta är bra med en charity. Men charity som cynisk strategi för att vinna folkets kärlek är en kosmetisk godhet som provocerar mig, sa han då.

LÄS MER: Hemliga spelet bakom Sofias gravidbesked

LÄS MER: Så blir prinsessan Sofias gravidliv – och förlossning

LÄS MER: Läckta dagboken avslöjar – Sofias hemliga partyliv