Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Förändringen i Sofias mammaliv med Julian, 3, – efter hemligheten i familjen

22 maj, 2024, 06:00 
Prinsessan Sofia och prins Julian
Prinsessan Sofia har burit på en hemlighet, men nu är allt ute – och det ändrar mycket för lillprinsen Julian.
Annons
Underbara baby-yran i familjen Hellqvist!Brand logo
Underbara baby-yran i familjen Hellqvist!

Prinsessan Sofia har varit i det kungliga rampljuset i över ett decennium och har av förklarliga skäl många nyfikna blickar på sig.

Samtidigt har prinsessan såklart ett liv bortom det vi får glimtar av och här fanns ett tag en ganska stor hemlighet kopplad till familjen.

Men inte Sofias kungliga familj, utan hennes ursprungsfamilj. Och nu är allt ute – någon som är särskilt glad, det är lille Julian, 3.

Förändringen för prins Julian

Prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian är i den unika positionen att han en en släkt som är känd världen över och en släkt med "vanlisar".

Så prinsbarnens kungliga kusiner ser vi ofta och hör ofta om, medan deras icke kungliga kusiner nästan flyger helt under radarn.

Annons

Och nu har något stort hänt inom just detta område. Under måndagen kunde Sofias syster Lina Hellqvist bekräfta för Svensk Damtidning att hon välkomnat en liten knodd till världen:

– Vi är väldigt glada över att ha välkomnat en liten dotter!

Lilltjejen föddes den 6:e maj vilket innebär att prinsbarnen sedan två veckor tillbaka har en ny liten kusin!

Julian är den som hamnar närmast i åldern till tösen vilket innebär att prinsen om några år kommer ha en självklar lekkamrat. Så en stor förändring för Julian, och även Sofia som har en ny systerdotter att bekanta sig med!

Men att denna förändring skulle ske var såklart en period en hemlighet för allmänheten. Och vi har faktiskt en unik bild på Lina från en kväll med Sofia, då bara de och de allra närmaste visste om vad som skulle ske om några månader!

Hemligheten i familjen Hellqvist

I december närvarade prinsparet traditionsenligt på konserten Jul i Vasastan i Gustaf Vasa kyrka i Stockholm, och denna gång fick de mycket speciellt sällskap:

Lina och hennes kärlek Mattias Wikström dök upp!

Mattias Wikström och Lina Hellqvist ler mot kameran
En trevlig överraskning! Och här visste bara de närmaste att Lina var gravid. Foto:TT

Det här var första gången Lina fastnade på en TT-bild sedan 2021, och nu vet vi alltså att prinsessystern var gravid vid tillfället. Men där och då var det en välbevarad hemlighet – och nu är tösen alltså ute.

Stort grattis till hela familjen!

Foto: TT

Annons