Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Första bilden på prinsessan Désirée på tre år – återförenad med Christina och drottning Silvia

22 okt, 2021, 13:42 

Vilken härlig kunglig släktträff – och vilken unik bild: Den första på prinsessan Désirée på hela tre år!

Annons
Det här är HagasessornaBrand logo
Det här är Hagasessorna

Drottning Silvia, Hagasessorna Désirée och Christina. Plus deras danska kusin prinsessan Benedikte. Vilken unik bild! Och vilken återförening efter pandemin!

Senast prinsessan Désirée och prinsessan Christina fotograferades tillsammans var i juni 2018 – på prinsessan Adriennes dop.

Prinsessan Désirée Prinsessan Christina Prinsessan Benedikte Drottning Silvia
Alla fyra samlade framför porträttet av kronprinsessan Margareta.

Det var drottning Silvia som hade tagit initiativ till släktträffen uppger hovet, och den ägde rum på Kungliga slottet i Stockholm i måndags.

Annons

Drottningen var värdinna, och tillsammans såg de den fina utställningen om Désirées och Christinas farmor – och Benediktes mormor – kronprinsessan Margareta (1882-1920) som just nu visas på slottet. Närmare bestämt i den våning där hon bodde med sin familj, kung Gustav VI Adolf (då kronprins) och sina fem barn Gustaf Adolf, Sigvard, Bertil, Ingrid och Carl Johan.

Hagasessorna Désirée och Christina tillsammans igen

Prinsessan Désirée Prinsessan Christina Prinsessan Benedikte Drottning Silvia Utställningen Daisy Kronprinsessan Margareta
En speciell dag för prinsessan Christina, som ju har skrivit boken Hon kallades Daisy om den farmor som hon aldrig fick träffa.

Det blev en eftermiddag fylld av familjenostalgi och ett fint tillfälle för Margaretas tre barnbarn att minnas henne – hon gick ju bort under så tragiska omständigheter, bara 38 år gammal och höggravid med sitt sjätte barn.

Annons

– Tillsammans tog de del av den gemensamma familjehistoria som presenteras i utställningen i form av fotografier, brev, rörliga filmer och föremål ur de kungliga samlingarna, skriver hovet.

Prinsessan Christina Prinsessan Benedikte Utställningen Kronprinsessan Margareta Daisy
Kungen och hans systrar är kusiner med prinsessan Benedikte som i veckan var på besök i Sverige.

Utställningen om kronprinsessan Margareta visas på Kungliga slottet i Stockholm fram till den 9 januari 2022.

Foto: Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna.

Annons