Frågan Victoria inte vill svara på: “Oerhört känsligt”

Victoria undviker helst ämnet.
Kronprinsessan Victoria fick en väldigt känslig fråga. Hennes reaktion sa allt.
Annons


Kronprinsessan Victoria är vår framtida drottning – men så var inte fallet när hon föddes. Prins Carl Philip föddes nämligen som kronprins och bar den titeln fram till år 1980. Då infördes en full kognatisk tronföljd, som innebär att det äldsta barnet ärver tronen oavsett kön.

Annons

Enligt uppgifter var kung Carl Gustaf inte helt nöjd med beslutet. Bara några dagar efter Carl Philips födelse sa kungen, till några journalister på gräsmattan utanför Engelsbergs gård, att han trodde att svenska folket ville se en kung på tronen. Och tydligen är frågan väldigt känslig inom kungafamiljen.

Kronprinsessan Victoria vill inte svara på frågan

Victoria undviker helst ämnet.
Victoria undviker helst ämnet.
Annons

Johan T Lindwall återger i sin bok “Carl Philip – prinsen som inte fick bli kung” en intervju han har gjort med kronprinsessan. Han frågar om ändringen i tronföljden, detta faktum att Carl Philip fråntogs titeln som kronprins. Enligt Johan T ändrades stämningen i rummet så fort han avslutat meningen.

“Det var som att Victoria frös till när jag ställde frågan. Den var inte planerad från min sida. När jag i förväg satt och planerade intervjun fanns den frågan inte med bland de jag tänkte ställa. Det var bara spontant jag sa detta till Victoria och med en gång märkte jag att frågan inte föll i god jord”, skriver Johan T.

“Stämningen förändrades direkt och Victoria tittade på mig och sa snabbt: ‘Det har vi aldrig pratat om’.”

 

“Oerhört känsligt”

Victoria valde alltså att ducka frågan till viss del. Ännu ett bevis för att frågan är något av ett tabu för kronprinsessan.

Annons

“Jag skulle naturligtvis då ha frågat varför, men jag kom helt av mig. Jag såg på Victoria hur oerhört känsligt det här var. Det var absolut ingenting som hon ville prata om och då ska man ha i beaktande att vi tidigare hade stått och pratat om saker som kompisars svek och utpekade pojkvänner”, skriver Johan T i boken.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Frågan Victoria inte vill svara på: “Oerhört känsligt””

 1. Hellu skriver: 2 september, 2020

  Carl-Philip borde fortvarande vara kronprins. Ändringen borde ha gällt nästa generation.


  1. Anna skriver: 3 september, 2020

   Tack gode Gud blev det inte så…som republikan föredrar jag Victoria om jag måste välja mellan två onda ting. Blotta tanken på Sofia som drottning ger mig gåshud…!


 2. ma skriver: 3 september, 2020

  Carl-Philip med sin höga arbetsbelastning, sitt enorma intellekt, borde satsa på kärnfysik. Sedan Statschef. Sofia med sin lika höga arbetsbelastning, sin enorma intelligens borde satsa på kvantfysik eller liknande, sedan Drottning. Sönerna kronprinsar. Egenskaperna finns från båda släktens sidor. För att inte tala Sofias ordförråd, dvs. lättheten att tala om allt…


 3. Lotta skriver: 3 september, 2020

  Det var väl synd att inte C-P kan bli kung, vilken fantastisk drottning vi hade fått i Sofia, vacker, väl utbildad och bara underbar.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar