Furst Albert visar sig öppet med älskarinnan – skilsmässan med Charlene sägs vara nära

Charlene av Monaco och furst Albert

Nya bilder visar på en tydlig spricka mellan furst Albert och furstinnan Charlene.
Slå på ljud

Furstinnan Charlene och furst Albert har ett av kungavärldens mest omdiskuterade äktenskap. Envisa rykten om en stundande skilsmässa har omgärdat paret i åratal.

Som Caroline Vagle, kungaexpert på norska Se og hör, sa i en artikel från tidigare i år.

– Prinsen och prinsessan har varit gifta i tio år, vilket är betydligt längre än många trodde när de gifte sig. De flesta trodde att äktenskapet var dömt att misslyckas redan innan de officiellt gifte sig. Ryktet säger att Charlene försökte fly före bröllopet med en enkelbiljett till Sydafrika, men att hon stoppades på flygplatsen i Nice. Det hjälpte inte heller att hon såg nästintill olycklig ut under bröllopet, sa Caroline då.

Charlene av Monaco är nära skilsmässa

Furstinnan Charlene och furst Albert

Furstinnan Charlene och furst Albert sägs vara nära skilsmässa.

Ryktena har inte direkt avstannat på sista tiden. Charlene har nämligen varit borta från Monaco i flera månader, medan Albert har varit kvar med deras två tvillingbarn, Gabriella och Jacques.

Enligt kungahuset beror detta på att Charlene drabbats av en svår bihåleinfektion i samband med ett så kallat sinuslyft – ett ingrepp man gör för att förbereda ett tandimplantat.

Samtidigt tisslas och tasslat det om vad Albert har för sig i hennes frånvaro. Enligt Daily Mail gick 63-åringen på en Röda korset-bal i Monaco tillsammans med sin före detta älskarinna Nicole Coste. Deras gemensamma barn Alexandre Grimladi-Coste var också med.

"Det är en skymf"

Tidningen Madame Figaro tror nu att en skilsmässa är nära förestående. Deras skribenter riktar skarp kritik mot Charlene, som de menar sviker sina plikter som furstinna.

"Hur länge ska hon vara borta från sina barn, sina plikter? Hur länge ska kampen mot tjuvjägare som skjuter noshörningar vara furstinnan av Monacos första prioritet? Hur länge tänker Albert acceptera den här skymfen, som börjar bli larvig?", skriver Madame Figaro.

Tidigare har Charlene sett till att hålla Albert borta från både Nicole och Alexandre.

– Hon borde tänka på mitt oskyldiga barn. Jag vill inte attackera henne, men jag tror att det handlar om svartsjuka och jag förstår inte varför. Jag har gått igenom ett helvete i kampen för min sons namn och framtid, har Nicole sagt tidigare.

LÄS MER: Miljonstriden i familjen Wahlgren-Ingrosso – okända syskonet

LÄS MER: Ebba Buschs kaos efter skilsmässan – riskerar förlora allt

LÄS MER: Sanningen bakom drottningbråket – kärleken stal 60 miljoner

LÄS MER: Ica-profilernas okända tragedier: Sjukdom, dödsfall och fängelse