Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gåtan kring Daniels USA-resa – Victoria lämnad ensam i Sverige

17 mar, 2022, 19:00 
AvIndra Nordemar

Prins Daniel har åkt till USA, utan kronprinsessan Victoria.

Annons
Victoria & Daniel: lyckliga i alla sina dagar!Brand logo
Victoria & Daniel: lyckliga i alla sina dagar!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel slog sina påsar samman för tolv år sedan, och aldrig har deras äktenskap blivit ifrågasatt på den nivå som det nyligen blev.

Trots att deras kärlek spirar var de tvungna att gå ut i sociala medier och bemöta de skilsmässorykten som florerat.

Nu vet hela svenska folket att de INTE ska skilja sig och att de håller ihop i vått och torrt. Men en av de faktorer som spann på spekulationerna var att de åkte på ensamresor och utförde arbeten på varsitt håll.

Och nu befinner sig Daniel på andra sidan Atlanten, medan Victoria är kvar hemma i Sverige – frågan är, varför?

Prins Daniel i USA – utan kronprinsessan Victoria

Anledningen till Daniels resa är initiativet Prins Daniel Fellowship, och är en av prinsens viktigaste uppdrag under året.

Annons

Daniel begav sig på söndagen till Sillicon Valley i San Francisco, för att sedan ta sig vidare till Seattle.

– Prins Daniels Fellowship anordnar återkommande entreprenörsresor för att nya entreprenörer tillsammans med etablerade företagsledare som mentorer ska inspireras av framgångsrika exempel på entreprenörskap och innovation, säger Daniel Urso på hovets kommunikationsavdelning till Svensk Dam.

Men hovet har varit sparsamma med detaljer, vilket väcker frågor.

Därför är kronprinsessan Victoria kvar i Sverige

Kronprinsessan har förstås uppdrag att utföra på hemmaplan. Bland annat välkomnade hon nyligen Sveriges trupp i Paralympics på Arlanda. Kungafamiljen har länge engagerat sig i Paralympics som ligger dem varmt om hjärtat, så det var troligtvis inget Victoria ville missa.

Sedan har ju kronprinsessparet Estelle och Oscar att tänka på – kanske var det helt enkelt mest praktiskt att Victoria stannade hemma.

Annons

– Resan har planerats av styrgruppen för Prins Daniels Fellowship, som är del av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Prinsen ingår i styrgruppen tillsammans med företagsledare och kunniga medarbetare, säger Daniel Urso.

En sak är i alla fall säker – det beror inte på någon äktenskapskris. Och inom kort får Daniel återförenas med sin familj.

Foto: TT

Annons