Gåtan kring Victoria och Daniel: Försvinner i två månader – bilden avslöjar

20 jan, 2022, 18:30 
AvIndra Nordemar

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel plockas bort ur kalendern – trots att de båda är friska från covid-19.

Annons
Prins Danel uttalar sig om coronakrisen
Prins Danel uttalar sig om coronakrisen

Covid-nyheterna slog ner som en bomb. Först var det drottning Silvia och kungen, fem dagar senare var det kronprinsessan Victoria, och dagen därpå prins Daniel – alla hade testat positiv.

När kungen och drottningen insjuknade tvingades de ställa in flera av sina officiella åtaganden, i stället skrevs Victoria och Daniel in i den kungliga kalendern. Men innan de hann ta sig an uppdragen blev de båda sjuka.

Lyckligtvis är de alla vaccinerade och har klarat sig undan lindrigt – och nyligen meddelade hovet att de är friskförklarade!

Hovet: Kungaparet och kronprinsessparet friska efter covid

– Jag har haft möten med dem alla fyra här i dag och de är helt återställda från sin covidsmitta. Kungen och prins Daniel fick bara lindriga symptom, medan kronprinsessan och drottningen har haft förkylningssymptom, har Margareta Thorgren, hovets informationschef, sagt till Svensk Dam.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

– Verksamheten är i gång och kungaparet och kronprinsessparet är åter i tjänst efter sin karantän.

Trots att de är friska försöker de i allra största mån arbeta digitalt, enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Men med vissa undantag.

Nästa vecka kommer kronprinsessparet att närvara vid en utdelning av stipendier på Dramaten. Men efter det blir det plötsligt glest i kalendern.

Victoria och Daniel borta ur kungliga kalendern

Victoria har inga officiella uppdrag inplanerade på nästan två månader – från den 27 januari till den 21 mars.

Daniel har några enstaka möten i Prins Daniels Fellowship i februari, men sedan plockas även han bort.

Detta väcker förstås frågetecken – vad beror det på? Det hör inte till vanligheterna att deras namn inte syns i kungahusets kalender under en längre period.

Hovets förklaring? Det är flera åtaganden som inte syns utåt.

– Det som står listat i kalendern är bara ett urval av arbetsuppgifterna. Den fylls också på löpande, säger Margareta Thorgren .

Annons

– När det gäller större officiella program så har de dock skjutits framåt i tiden på grund av pandemin och restriktionerna.

Skärmdump: Hovets hemsida.

Foto: TT

Annons