Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Glädjebesked för Madeleine och Chris O'Neill – jubel i huset i Florida

15 mar, 2024, 19:00 
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Nu är det officiellt – prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har all anledning att fira.
Annons

Chris O'Neill valde bort prinstiteln för att kunna fortsätta med sin karriär som affärsman. Lejonparet av arbetet har han vigt åt företaget Wilton Payments.

– Numera har jag slutat arbeta med privatkunder och håller istället på med elektroniska betalningslösningar för större företag. Min uppgift är att hitta affärsmässiga lösningar för storföretag i Europa, sa Chris när han och prinsessan Madeleine gästade SVT-programmet Skavlan.

Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”

Glädjebesked för prinsessan Madeleine och Chris O'Neill

Wilton Payments har varit omskrivet flera gånger i svensk press. Expressen har tidigare skrivit att företagets tillgångar har “minskat kraftigt” under en period.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Vi unnar er verkligen detta, Madde och Chris!

Men nu verkar det ha vänt. Enligt det brittiska kreditinstitutet Endole har Wilton Payments senaste rapporter pekat åt rätt håll. Företagets totala tillgångar har ökat med hela 61 procent jämfört med i fjol. Nettotillgångarna ligger fortfarande på minus – men även där ser vi en ökning jämfört med fjolåret på över fem procent. Det innebär att Wilton Payments kan visa prov på gröna siffror för första gången på flera år.

Annons

Att företaget går bra är självfallet också glädjande för Madeleine. Det är trots allt Chris som är familjeförsörjare i hemmet i Florida.

Chris hyllas av sin släkting: "Mycket intelligent"

Chris driver företaget tillsammans med sin svåger, systern Tatianas make John Henry d'Abo. John har tidigare pumpat in miljoner i Wilton Payments – motiverad av sin höga tilltro till Chris.

– Han är en mycket intelligent och ambitiös ung man. Han har en mycket ljus framtid, har John sagt till Expressen.

Svensk Dam har tidigare rapporterat att Chris lämnat sin post i krisande bolaget Gloucester Rain LLP. Det här skedde i all tysthet den 29 augusti i fjol.

Det innebär att Wilton Payments åtnjuter hans totala fokus.

– Jag arbetar på med det. Det tar längre tid än du tror att utveckla sådana betalningslösningar med stora företag. Du kan komma med en bra idé och ändå tre år senare sitta kvar i samma process, sa han till Expressen för några år sen.

Annons