Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Glädjebeskedet till Estelle! Efterlängtade vändningen efter krisen

30 okt, 2022, 08:07 

Nu kommer glädjande besked!

Annons
Dråpslaget mot Victoria • Madeleine-gåtan • Silvia på fest i Mellanöstern – 3 kungliga snackisar från vecka 43!Brand logo
Dråpslaget mot Victoria • Madeleine-gåtan • Silvia på fest i Mellanöstern – 3 kungliga snackisar från vecka 43!

En veckolång följetong har fått svenska folket att hålla andan. Allting började en tillsynes vanlig lördag, när glada helgfirande familjer var på plats i Skansen-akvariet ute på Djurgården.

Då fångades en otäck rymningskupp på film...

Oron på Djurgården

Ja, det var kungskobran Sir Väs som kände för att utforska sin omgivning, och smet ut genom en lampa i taket. Flykten fångades på film, och snabbt spreds skräcken ute i Stockholm – vart kan den dyka upp?

Oron var till viss del befogad. Giftet från kobran kan döda en elefant, så att man inte vill stöta på den ute på söndagspromenaden är fullt förståeligt.

Men djurexperter menade att den inte riktigt klarar sig utomhus, i vårt kalla klimat, medan andra påstod att den visst hade orkat en kortare utomhusvisit.

Annons

Tullverket kopplades in, och undersökte Skansenakvariet med en röntgenkamera, och spänningen steg...

Teorin om Estelles skola

Till slut kom det fram att kungskobran fortfarande höll sig innanför Skansens väggar. Men innan det lugnande beskedet var oron stor.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia bor ju på Villa Solbacken, bara ett stenkast från Skansen. Och prinsessan Estelle, som ju går på skolan i anrika Campus Manilla, även det inom ormens närmsta radie.

Mediamännen Filip och Fredrik lyfte det senare som en möjlig utgång av ormkrisen:

– Drömmen är att den hittas på Manilla-skolan, Sveriges mest exklusiva privatskola. Drömmen är att kungskobran hittas där, bara fem meter från klassrummet där ett av kungabarnen går. Det är slutet på den här historien. Det är ett perfekt avslut, säger Filip Hammar.

Men nu kan Estelle pusta ut, och Filip Hammar riskerar att bli besviken.

Under söndagen, en vecka och en dag efter smitningen kom beskedet:

Sir Väs är tillfångatagen, och satt i rumsarrest.

Campus Manilla
Ingen behöver oroa sig för att möta Sir Väs i klassrummet på Campus Manilla imorgon.

Foto: TT

Annons