Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Greve Nikolais paradis i Australien – här bor han!

24 aug, 2023, 06:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Greve Nikolai
Greve Nikolai har flyttat till Australien. Foto: TT

Nikolai avslöjar nya boendet!

Annons

Prins Joachims äldsta son greve Nikolai har haft en prins-titel hela sitt liv, likt hans syskon. Men den 28 september 2022 kom drottning Margrethe med ett chockbesked. Hon hade nämligen bestämt sig för att frånta barnbarnen prins och prinsess-titlar.

Det här är modellprinsen – Nikolai av DanmarkBrand logo
Det här är modellprinsen – Nikolai av Danmark

Nikolai lämnad Danmark

Beslutet skapade en liten konflikt inom kungafamiljen och Nikolai och hans syskon uttryckte att de var besvikna. Trots det gick beslutet igenom och sedan 1 januari 2023 har Nikolai titeln "greve".

Joachim och familjen har under några år bott i Frankrike men nyligen gick greve Nikolai ut med nyheten att han och flickvännen Bendikte Thoustrup flyttar till Australien för att studera en utbytestermin vid University of Technology.

Annons

I början av augusti gick flytten och för bara några dagar sedan delade den unga greven med sig av bilder från sitt nya hem de kommande månaderna. På bilden befinner han sig i Darlinghurst-distriktet i Sydney och till inlägget skrev han "Settling in", vilket kan översättas som att han bosätter sig i området.

Här bor Nikolai och Benedikte

Det är många som har varit nyfikna på var greven och flickvännen skulle bo, och bara några dagar efter inlägget publicerade bekräftade grevinnan Alexandras pressrådgivare platsen för danska tidningen Billded Bladet. Det är i Darlinghurst i delstaten New South Wales so Nikolai och Benedikte har flyttat in.

Området är väldigt trendigt och ligger nära Sydneys centrum, paret komme kunna njuta av mysiga cafeer, teatrar och shopping. De har redan testat vad Sydneys nattliv har att erbjuda. De sågs nämligen festa till det ordentligt på en av Sydneys nattklubbar och greven hade en öl i handen.

Det blir några häftiga och händelserika månader som Nikolai och Benedikte sent kommer att glömma.

Annons