Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sensationell attack mot Meghan – inifrån hovet: ”Hon är en mobbare!”

03 mar, 2021, 14:00 
Meghan Markle Drottning Elizabeth
I morse tog kriget mellan Meghan och hovet en ny dramatisk vändning: Nu anklagas hon öppet för ”känslomässig grymhet och manipulation”.
Annons
7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahusetBrand logo
7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahuset

Sedan i morse är det fullt inbördeskrig mellan Meghan Markle, 39, och hennes tidigare medarbetare vid det brittiska hovet. Detta sedan tungviktstidningen The Times i dag publicerar nya chockuppgifter om vad som egentligen pågick innanför Buckingham Palace strama fasader under Meghans 18 månader som kunglig.

Meghan anklagas öppet för att ha utsatt sina assistenter för systematisk mobbing. Och de drabbade ska framför allt ha varit unga kvinnor, som fått stå ut med att bli förödmjukande och utsatta för ”känslomässig grymhet och manipulation”. Samtidigt som hovet inte vågade ta konflikten. En av dem säger:

– Alla de här männen i grå kostymer som Meghan hatar – de har mycket att stå till svars för, för de gjorde absolut ingenting för att skydda oss.

Meghan Markle Prins Harry
Är Meghan manipulativ? Eller bara missförstådd?

Men Meghans och Harrys talespersoner går också till stenhårt motangrepp. De säger bland annat att paret blivit offer för en ”noga uträknad smutskastningskampanj, baserad på missledande och skadlig information”.

Annons

Enligt The Times var det Meghans och Harrys egen pressekreterare Jason Knauf som i oktober 2018 – bara fem månader efter bröllopet – såg sig tvungen att agera och gjorde den anmälan om mobbing som nu har blivit känd.

The Times återger delar av hans mejl:

”Jag är djupt bekymrad över att The Duchess (dvs Meghan, vår anm) under de senaste året kunnat mobba två personliga assistenter så att de lämnade jobbet. Den behandling som hon utsatte X för var helt oacceptabel”.

Jason Knauf Meghan Markle Prins Harry
Jason Knauf som står bakom anmälan mot Meghan och Harry. I dag arbetar han som chef för Kates och prins Williams välgörenhetsorganisation.

Och här kommer mer från Jason Kanuf:

”The Duchess (Meghan) verkar ha för avsikt att alltid ha någon person som måltavla. Hon mobbar Y och försöker undergräva hennes självförtroende. Vi har fått rapport efter rapport från personer som har bevittnat oacceptabelt beteende gentemot Y”.

Annons

Jason Knauf konstaterar också att han var frustrerad över att hovets HR-avdelning inte gjorde någonting:

”Jag ifrågasätter om hovet agerar i enlighet med sin egen policy när det gäller mobbing.”

The Times skriver också att prins Harry ska ha vädjat till Jason Knauf att inte gå vidare med anmälan. Vilket alltså ändå skedde.

Meghan och Harry – svaret på hovets attack

I dag på förmiddagen valde Meghan och Harry att skicka fram sin advokat – som sensationellt nog säger till The Times att tidningen har blivit utnyttjad av det brittiska hovet för att sälja in en helt falsk beskrivning av vad som hänt. Detta inför Oprah Winfreys kommande skrällintervju med Meghan och Harry på söndag.

Meghan Markle Oprah Winfrey
Meghan har talat ut hos Oprah Winfrey – som utlovar en kunglig skräll.

– Det är ingen tillfällighet att snedvridna och flera år gamla anklagelser ämnade att underminera The Duchess sprids av brittisk media kort tid innan hon och prins William ska tala öppet och ärligt om sina erfarenheter de senaste åren.

Vilken formidabel kulturkrock mellan Meghans Hollywood-värld och det stiffa kungahuset! Som givetvis inte rör en min och mycket stramt avböjer att kommentera, helt enligt sitt inofficiella valspråk: Never explain, never complain (Förklara inte, klaga aldrig)!

Drottning Elizabeth Meghan Markle
Drottning Elizabeth tiger. Men nu är det krig.

Foto: TT.

Annons