Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här blir stjärnan tagen på bar gärning – ljuger inför kung Charles

27 feb, 2023, 10:30 
Kung Charles har inte medvind. Nu kommer det fram att han blivit lurad.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Lördagen den 6 maj 2023 blir en historisk dag. Det är då kung Charles officiellt ska krönas, och ta över tronen från sin mor drottning Elizabeth.

Charles tid på tronen har redan varit stormig, så kanske kan den stundande festen vara en tröst att se framemot i horisonten. Men nu möts han av bakslag på bakslag.

Detaljen i nya bilden på Estelle • Ärliga orden – så mår kungen • Margrethe ryggopererad: det händer nu – 3 kungliga snackisar från vecka 8!Brand logo
Detaljen i nya bilden på Estelle • Ärliga orden – så mår kungen • Margrethe ryggopererad: det händer nu – 3 kungliga snackisar från vecka 8!

Så blir kung Charles kröning

Förhoppningen är såklart att kröningen av kung Charles ska bli en folkfest. Det har gått ett tag sedan drottning Elizabeth gick bort, och sorgen börjar sakta lägga sig. Nu är det äntligen dags att vända sorgen till glädje – och börja fira.

På lördagen sker kröningen, och dagen därpå är det konsert i Windsor. Måndagen därpå kan britterna se framemot en ledig dag, det blir nämligen en allmän helgdag.

Annons

Ännu finns inte alla detaljer, men det står klart att kröningen kommer vara betydligt mer modern om man ser till den som drottning Elizabeth hade 1953. Samtidigt kommer kung Charles hålla kvar vid gamla traditioner, men med en tajtare ceremoni och smalnad gästlista.

Drottning Elizabeths kröning 1953
Den senaste kungliga kröningen i Storbritannien.

Prinsessan Dianas vän nobbar kung Charles

Men det är inte alla som ser framemot ett firande – faktum är att kung Charles tvingats ta emot flera tråkiga besked. Inför kröningen pågår just nu ett jobb med att boka några av landets hetaste artister, för att verkligen maxa festkänslan.

"De största namnen och akterna inom världsmusiken kontaktas för konserten. Om du gör en lista över de mest populära akterna i världen under de senaste 30 åren kommer de alla att övervägas" säger en källa till Radar Online.

Annons

Men frågan är om de också vill dyka upp. Nu ska namn som Elton John, Harry Styels Spice girls, Adele och Ed Sheeran alla ha tackat nej. Och de två förstnämnda namnen väcker lite extra uppmärksamhet.

De har nämligen hänvisat till deras pågående turnéer och schemakrockar – men kikar man in i deras turnéplan har varken Harry Styles eller Elton John några konserter inbokade.

När det gäller Elton John är det lite extra speciellt. Han var nära vän med prinsessan Diana, och sjöng låten Candle in the Wind på hennes begravning 1997. Men nu nobbar han alltså kungahuset.

Prinsessan Diana och Elton John
Prinsessan Diana och Elton John var goda vänner.

Foto: TT

Annons