Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här blir Victoria tvungen att markera skarpt – efter arga orden

01 dec, 2023, 19:00 

Kronprinsessan markerade tydligt.

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har haft tre fartfyllda dagar i Storbritannien, och på agendan stod bland annat en återförening med prinsessan Kate och prins William.

Fredagen var sista dagen i utlandet, och bilderna på vårt kronprinsesspar har kablats ut i hela världen – intresset för besöket var enormt. Och mitt i allt passade Victoria på att markera tydligt efter kritiken.

Kungen bryter tystnaden om Patrick Sommerlath • Silvia i sorg – tar farväl av vännen • Madeleines plötsliga blixtresa till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 47!Brand logo
Kungen bryter tystnaden om Patrick Sommerlath • Silvia i sorg – tar farväl av vännen • Madeleines plötsliga blixtresa till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 47!

Kronprinsessan Victorias skarpa markering under utlandsresan

Ja, det hela rör kronprinsessans klädval. Under resan har hon visat upp både eleganta vardagsklädslar och glammiga blåsor. Dessutom har hon givetvis visat prov på sitt svarta bälte i diplomatic dressing – och burit landets färger rött, vitt och blått!

När man kikar på bilderna från resan finns det ett plagg som sticker ut. Victoria och Daniel var under onsdagen bjudna till galamiddag arrangerad av Business Sweden. Kronprinsessan anlände i en silvrig paljettklänning, och bar en pälsjacka på väg dit för att hålla sig varm i iskylan.

Annons

Men det var givetvis fuskpäls. Sajten UFO No more bekräftar att plagget kommer från Filippa K och har burits av Victoria sedan 2016.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till galamiddag
Det var ett stiligt par som anlände till middagen!

Hårda kritiken mot Silvias klädsel – som Victoria undviker

Att Victoria väljer just fuskpäls är en tydlig markering. Dessutom har frågan varit på tapeten i kungafamiljen tidigare, men då gällande drottning Silvia.

Hon har kritiserats för sina många pälsplagg, något Svensk Damtidning uppmärksammade så sent som förra veckan.

Djurrättsorganisationen Peta skrev en debattartikel 2019 där de uppmanade Silvia att slopa pälsen.

"Det är 2019, ingen kan längre försvara valet att utsätta djur för den tortyr det innebär att sitta fängslade hela livet, eller fångas i stålfällor, plågas med elchocker och flås för mode" Skrev de i texten.

År 2003 beskrev Djurens rätt Silvias pälskläder som barbariska.

Ingenting Victoria behöver riskera nu alltså, när hon väljer fuskpäls.

Foto: TT

Annons