Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här bryter Kate mot reglerna - går inte att missa

18 jul, 2023, 10:00 
Felicia Plåt
Kate och barnen
Kate tog med sig barnen till Wimbledon-finalen. Foto: tt

Kate tog med sig barnen till Royal Box, vilket brukar vara ovanligt.

Annons

Under söndagen befann sig flera tennis-glada människor på All England Lawn Tennis and Croquet Club för att se herrsingelfinalen mellan Novak Djokovic och Carlos Alcaraz. En riktigt spännande match som även våra brittiska kungligheter var sugna att se.

Oj! Här bryter Kate mot kungliga etikettenBrand logo
Oj! Här bryter Kate mot kungliga etiketten

George och Charlotte fick se nagelbitande matchen

Både prinsessan Kate och prins William satt på första raden i Royal Box för att ta del av den riktigt nagelbitande matchen. Förutom prinsen och prinsessan hade dem med sig sina barn George och Charlotte.

Annons

Detta var andra gången George fick vara med sina föräldrar på tennismatchen, medan det var Charlottes debut och hon verkade vara riktigt investerad i Wimbledon-turneringen.

Men att Kate och William tog med sig barnen till turneringen har fått folk att rynka lite på ögonbrynen då barn vanligtvis inte är välkomna att sitta i Royal Box.

Incidenten 1999

I en incident under 1999 ville hertiginnan Katharine av Kent ta med sig två yngre familjevänner till Royal Box för att se Wimbledon-turneringen. Hennes gudson fick följa med ena dagen men den hennes väninnans son fick inte följa med. Enligt tidningen The Guardian blev hertiginnan väldigt upprörd och sårad av att pojken inte fick följa med och tänkte bojkotta turneringen.

Ordförande för All England Lawn Tennis and Croquet Club kom då med en ursäkt och förklarade att det endast är kungliga barn som fåt lov att sitta i Royal Box. Detta för att inte ockupera platser åt vuxna tennisfantaster so vill sitta på de välkända platserna.

Annons
Prinsessan Charlotte
Charlotte var riktigt taggad under hennes första Wimbledon-match.
Prins George
Prins George var väldigt glad.
Annons

På grund av den kungliga "plats-regeln" fick både George och Charlotte lov att sitta på tillsamman med sin mamma och pappa på fyra av de 74 platserna. Och de verkade verkligen uppskatta upplevelsen då man kunde se de två syskonen grimasera under matchens gång.

Inte första gången

De är inte de första kungliga barnen att sitta på första parkett. Deras far prins William var där både 1991 och 1994 tillsammans med sin nu bortgångna mor Diana, för att uppleva tennis i världsklass.

Annons