Här döljer Silvia sina känslor inför familjen – tvingas hålla masken

25 feb, 2023, 13:00 

På de nya bilderna tvingas Silvia dölja sin sorg.

Annons

Man kan lugnt säga att kungahuset har fullt upp. Visst är kungafamiljen alltid i strålkastarljuset, men just nu kanske mer än många gånger förut.

När drottning Silvia under fredagen dök upp på fredsbön i Slottskyrkan kan man därför anta att hon tvingas hålla masken. Privatlivet får ju inte spilla över till jobbet.

Sofia gör comeback! Kungafamiljen på fredsbön – utan kungen
Sofia gör comeback! Kungafamiljen på fredsbön – utan kungen

Kungafamiljens hektiska år

Anledningen till att uppståndelsen kring kungafamiljen just nu är total, stavas kungens jubileumsår. Det är nog ingen som har missat att kung Carl Gustaf i år firar 50 år på tronen, och det innebär såklart ett enormt mediauppbåd.

Inbitna kungafans såväl som oinsatta börjar plötsligt kika in i den kungliga världen – och alla följer deras varje steg.

Annons

Redan nu har två dokumentärer släppts om kungen och hans liv, Kungen med två ansikten på Discovery+ och Kungen av Karin af Klintberg på bio. Dessutom är schemat fullspäckat. De kungliga uppdragen avlöser varandra, och kungaparet ska bland annat hinna med att besöka alla Sveriges län.

Mitt i detta kom hovet med ett besked om att kungen skulle genomgå en hjärtoperation.

Här döljer Silvia sin sorg – nya bilden visar

Den planerade hjärtoperationen gick vägen, och kungen stannade kvar på sjukhuset en kort tid efter för att återhämta sig. Nu har han enligt kungens läkare fått komma hem till Drottningholm igen, men hans kungliga åtaganden är inställda fram tills 3:e mars.

Detta måste såklart ha inneburit en stor oro, inte minst för hans fru Silvia. Man vill ju aldrig se den man älskar ha det tufft. Till råga på allt är de ju dessutom kungliga kollegor, och de trivs som allra bäst sida vid sida.

Därför kan man tänka sig att det var vemodigt för Silvia att göra sitt första kungliga uppdrag efter kungens operation under fredagen, speciellt eftersom hela familjen var samlad. Hela familjen, förutom kungen.

Annons
Drottning Silvia i Slottskyrkan

Tillsammans med kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia närvarade de vid en fredsbön för att visa sitt stöd för Ukraina, på årsdagen av Rysslands invasion.

Prins Carl Philip, kronprinsessan Victoria och prins Daniel närvarar vid fredsbön i Slottskyrkan
Prinsessan Sofia i Slottskyrkan
Annons

De skötte det hela med bravur, men det går inte att se förbi att en person saknades. Visst längtar man tills kungen har repat sig helt och är ute på jobb igen!

Foto: TT

Annons