Här dyker Eva O’Neill plötsligt upp i svensk tv – chockar alla!

Här dyker Eva O’Neill plötsligt upp i svensk tv – chockar alla!

Foto: TT/Discovery+

Efter alla år – här dyker hon upp!

7 saker du inte visste om Eva O'Neill
0:48

Efter reklamen: 7 saker du inte visste om Eva O'Neill

(0:48)

Slå på ljud

Prinsessan Madeleines make Chris O'Neill är inte den som solar sig i rampljuset – tvärtom. Han trivs ju till och med så bra som vanlig att han snällt tackade nej till kungens erbjudande om att bli prins.

Och kameraskyggheten verkar gå i släkten. Hans mamma Eva O'Neill, farmor till Leonore, Adrienne och Nicolas, är kanske den mest hemliga i den kungliga sfären. Men plötsligt dök hon upp – i kanal 5!

Gåtan kring Chris syster Natascha – inte setts till på fyra år

Mystiken kring Chris O'Neills mamma

Så vad vet vi om den mystiska Eva O'Neill egentligen? Inte mycket alls, faktiskt. Det råder till och med frågetecken kring hennes bakgrund. Buden har varit många – både Österrike, Tyskland och Tjeckien har varit på tapeten när det gäller Eva O'Neills födeseleort.

Mystiken tätnar dessutom ytterligare, inte ens hennes ålder vet vi helt säkert. Det som sägs vara mest troligt är däremot att Eva kom till världen 1946, i orten Karlovy Vary i Tjeckien. Det skulle alltså betyda att hon i år firat sin 76:e födelsedag.

Det är som sagt oerhört tyst om Chris mamma. Men hon har en fin relation till sina barnbarn, bakom kulisserna. I fjol kunde Svensk Dam avslöja att Eva spenderade sommaren på Solliden tillsammans med kungafamiljen.

På detta lite hemliga klipp från november 2021 ser vi prinsessan Madeleine ute på äventyr med Leonore och Nicolas, och vem passade på att följa med om inte farmor Eva O'Neill!

Gåtan kring Eva O'Neill – inte synts till på ett år

Eva O'Neill dök upp i programmet

Hennes plötsliga framträdande i kanal 5:s succéprogram Alla mot alla var därför aningen oväntat – men i ett ganska väntat sammanhang.

Programmet är en frågesport, ledd av tv-profilerna Fredrik Wikingsson och Filip Hammar. I avsnittet, som sändes i våras, är ett av segmenten "Var har man sett den jäveln". Ganska självförklarande, med andra ord.

En rad olika personer och ting visas upp, och de har gemensamt att det är saker man kanske inte tänker på allt för ofta, eller som mest syns i periferin. Denna gång var det Eva O'Neills tur.

Eva O'Neill fick sällskap av en rad märkliga fenomen.

Foto: Discovery+

Och det var ingen som visste. I ena buren satt journalisterna Annika Lantz och Johar Bendjelloul, som gissade att prinsessans svärmor var en Hollywood-fru, och författarparet Alex Schulman och Jan Guillo gissade på grundaren av piratradiostationen Radio Nord.

När det avslöjas att det handlar om Chris O'Neills mamma är deltagarna chockade – det var det ingen som visste!

Annika Lantz i Alla mot alla

Annika Lantz hade inte koll på Madeleines svärmor.

Foto: Discovery+

Foto: TT/Discovery+