Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här dyker kungens syster plötsligt upp – är första gången

21 apr, 2024, 14:00 
Wow – så kul att se prinsessan här!
Annons

Kungen är utan tvekan Sveriges kändaste man. Och bakom honom finns fyra systrar, kända som Hagasessorna: Prinsessan Christina, prinsessan Désirée, prinsessan Margaretha och prinsessan Birgitta.

Trots att de växte upp mitt framför ögonen på svenska folket har alla fyra idag valt att leva sitt liv lite mer i skymundan. Margaretha och Désirée till exempel, har vi inte skymtat på flera år.

Men nu dyker plötsligt en av Hagasessorna – till allas stora lycka!

Uppgifter: Victoria till Eurovision • Abdikerar – men vägrar säga när • Sofias stilsäkra statementlook – 3 kungliga snackisar från vecka 16!Brand logo
Uppgifter: Victoria till Eurovision • Abdikerar – men vägrar säga när • Sofias stilsäkra statementlook – 3 kungliga snackisar från vecka 16!

Så lever kungens fyra systrar idag

Margaretha och Désirée lever som sagt sina liv helt utanför det kungliga strålkastarljuset, och syns sällan till. Désirée i Koberg slott i Trollhättan, och Margaretha i den brittiska lilla byn Chipping Norton i Oxfordshire.

Annons

I en annan, betydligt soligare del av världen, bor prinsessan Birgitta. Hon lever sedan många år tillbaka på Mallorca, där hon njuter av golf och goda vänners sällskap. Då och då får hon också besök av familjen från Sverige.

Hemma i Stockholm bor bara en Hagasessa – prinsessan Christina! Hon lever ihop med maken Tord Magnuson, och det senaste nytillskottet: en liten jack russel vid namn Trixie.

2018 såg vi alla Hagasessor samlade på bild. Från vänster: Prinsessan Margaretha, prinsessan Birgitta, prinsessan Désirée och prinsessan Christina.Jonas Ekströmer/TT
Annons

Här dyker prinsessan Christina plötsligt upp – blir historisk

Prinsessan Christina är den av kungens systrar som vi ser mest av. Hon och Tord finns alltid där, redo att rycka in, som ett stöd till familjen.

Christina dyker alltid upp på Nobelbanketten och är ofta med på olika galamiddagar på slottet. Hon står alla i kungafamiljen mycket nära, inte minst drottning Silvia:

– Vi är nära vänner. Jag beundrar henne oerhört, ärligt talat mest för att hon står ut med att leva med min lillebror. Han är inte alldeles lätt alltid, sa den ärlige prinsessan Christina i boken Yrke: drottning.

Nu har Christina gjort det igen. I veckan fångades hon på bild ihop med maken Tord, när de var gäster på Regnbågsgalan i Stockholm. Det är ett initiativ av Regnbågsfonden, och årets gala var faktiskt den första någonsin.

Den ägde rum på Scalateatern, inför fullsatt publik, och prinsessan Christina delade ut Regnbågspriset på 100 000 kronor, rapporterar QX.

Annons

Regnbågsfonden arbetar för hbtq-personers rättigheter och friheter. Så fint av Christina och Tord att visa sitt stöd!

Lisa Ekdahl, Björn Törnblom,Prinsessan Christina Magnuson, David Isteev och Lucy Stein,Jonas Gardell,Lisa Nilsson,Darin, Mark Levengood,
Fullt hus! Christina och Tord med bland annat Mark Levengood och Jonas Gardell som ledde galan, och Lisa Ekdal, Lisa Nilsson och Darin som stod för underhållning. I bilden syns även Björn Törnblom, David Isteev och Lucy Stein.Karin Törnblom/TT
Prinsessan Christina delar ut pris på Regnbågsgalan
Ett ärofyllt uppdrag. Prinsessan Christina delade ut historiens första Regnbågspris.Karin Törnblom/TT
Annons
Prinsessan Christina och Tord Magnuson på Regnbågsgalan
Gala-fina!Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons