Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här går Victoria emot förbudet – och markerar tydligt

31 maj, 2023, 07:30 

Kronprinsessan gör det tydligt.

Annons

Att vara kunglig innebär en hel del regler, skrivna såväl oskrivna, att förhålla sig till. Prinsessan Kate avslöjade till exempel att hon förbjuds från att skriva autografer och fick vänligt neka en skara barn sin signatur.

Vissa anses dock vara mer daterade än andra. Här går Victoria emot ett årslångt förbud – som gäller hennes yttre.

Här stjäl Victoria showen • Bilden avslöjar: Därför saknas Daniel • Chris till norska jättefesten – 3 kungliga snackisar från vecka 21!Brand logo
Här stjäl Victoria showen • Bilden avslöjar: Därför saknas Daniel • Chris till norska jättefesten – 3 kungliga snackisar från vecka 21!

Drottning Elizabeths regel som prinsessan Kate följer

Det hela går att härleda till drottning Elizabeth, som avled i fjol. Tack vare hennes 70 år på tronen blev hon en av världens längst regerande monarker, vilket gjorde henne till en förebild i kungliga sammanhang.

Hon hade också sina knep – och förbud, i alla fall informella sådana. Mycket handlar ju om att bibehålla den elegans man förknippar kungligheter med. Bland annat hade drottning Elizabeth i princip alltid – utan undantag – tunna strumpbyxor på sig när hon hade bara ben.

Annons

Det är ingen officiell regel som de brittiska kungligheterna måste följa, men prinsessan Kate har tagit efter drottningen. De är så tunna att de knappt går att se, men visst är hon de facto inte barbent.

Kronprinsessan Victoria bryter mot Elizabeths regel

Dessutom hade drottning Elizabeth sina preferenser när det kommer till manikyr. Hon hade ett "förbud", som faktiskt följs till punkt och pricka, när det kommer till att bära starka färger på naglarna. Istället föredrog hon neutrala och diskreta toner, något som de brittiska kungligheterna sett till att följa.

Det gäller faktiskt de flesta kungligheter i Europa. Men kronprinsessan Victoria går sin egen väg! Vi ser henne ofta i färgsprakande och livfulla färger på naglarna, speciellt när det börjar bli sommar.

När kronprinsessan och prins Daniel i måndags invigde en ny skulptur i prinsessan Estelles kulturpark på Djurgården såg vi prov på det igen: lysande orangea naglar!

Kronprinsessan Victorias naglar
Victoria rockade riktiga sommarnaglar!
Kronprinsessan Victoria tittar in i en kikare
Det är långt ifrån första gången Victoria använder naglarna som en accessoar. Här matchar hon med jackan!

Foto: TT

Annons