Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Här tvingas Frederik och Mary dölja sina känslor – bara timmar efter att allt förändrades

Här tvingas Frederik och Mary dölja sina känslor – bara timmar efter att allt förändrades

Foto: TT

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary tvingades hålla allt inom sig.

Det danska kungahuset har lämnat ett sällan skådat turbulent år bakom sig. Det var nog ingen som såg det komma, Margrethes beslut att plötsligt smalna av kungahuset.

Enorma klyftan mellan Joachim och Frederik i Danmark!
0:38

Efter reklamen: Enorma klyftan mellan Joachim och Frederik i Danmark!

(0:38)

Slå på ljud

Nu är det nya året här, och det firades in av kronprins Frederik, kronprinsessan Mary och drottning Margrethe – med en bakomliggande sorg, förstås.

Folket rasar efter nya bilden på danska kungafamiljen: "Tappat respekten"

Drottning Margrethes oväntade drag – mitt under festen

Varje år i början av januari bjuder Margrethe in till en nyårsmottagning på Christiansborgs slott. Efter två års uppehåll, med anledning av coronaviruset, var det i år äntligen dags igen!

Dagen inleddes med en mottagning på Christian VII:s Slott på Amalienborg för den danska Högsta Domstolen, Kungliga Livgardet och Officerskåren vid Gardeshusarregementet, innan det var dags för att bege sig till Christiansborgs slott.

Där väntade en nyårsmottagning för bland annat diplomatkåren, och man kan lugnt säga att kungligheterna dök upp med stil!

Mary bar en vacker grå klänning med eleganta detaljer, och drottning Margrethe hade faktiskt en helt ny klänning, skriver det danska hovet. Vid denna tillställning ska en särskild klänning bäras, och efter att ha burit samma i alla år var det dags för förnyelse!

Kronprinsessan Mary och kronprins Fredrik anländer till nyårsmottagning på Christiansborgs slott

Wow – som de glänste!

hbgbild / MEGA
Drottning Margrethe anländer till nyårsmottagning på Christiansborgs slott

Margrethe var oerhört stilig i sin nya klänning.

hbgbild / MEGA

Stor oro för prinsessan efter sjukdomsbeskedet – har försvunnit helt

Tyngden i det danska kungahuset – tvingas dölja känslorna

Men hur trevligt och högtidligt det än var, går det inte att bortse från att det vilar en tyngd över kungligheterna just nu. Det var ju bara den 1:a januari som allting förändrades i det danska kungahuset och prins Joachims barn officiellt inte längre får kalla sig prinsar och prinsessor.

Samma dag valde tidigare prins Nikolai, nu greve, att uttala sig om känslorna – och det kändes konstigt, berättade han.

Margrethe tvingades även till att benämna situationen i sitt nyårstal, och det är tydligt att detta fullständigt skakat om både kungahuset, och deras privata relationer. Man kan tänka sig att många tankar snurrar i kronprinsparets huvud just nu – men när det är dags att jobba får ju det omöjligen skina igenom.

Det är ju ingen hemlighet att brödernas relation tog lite stryk av beslutet. När beskedet kom fick prins Joachim frågan av pressen om familjen haft någon kontakt:

– Tyvärr inte, sa prins Joachim då och berättade att relationen med kronprinsparet var så ”komplicerad den bara kan bli”.

Foto: TT