Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hård kritik mot Madeleine – beteendet rör upp känslor i utlandet: ”Ledsen”

27 dec, 2022, 16:00 

Prinsessan Madeleine har i flera år fått hård kritik för sitt beslut.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

För andra året i rad reste prinsessan Madeleine, maken Chris O'Neill, barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne till Sverige för att fira jul på Drottningholm.

7 saker du inte visste om prinsessan MadeleineBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Madeleine

Det blev ett kärt återseende för drottning Silvia och kung Carl Gustaf, som inte träffar sina Florida-barnbarn alltför ofta. Silvia fick även glädjen att tillbringa sin 79-årsdag med hela familjen.

– De försöker komma hem till Sverige i alla fall två gånger per år och det brukar infalla under jul och sommaren, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt till Svensk Dam.

Annons
Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne
Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne firade jul i Sverige för andra året i rad.

Kungaexpertens glädje efter Madeleines beslut

Madeleines beslut att fira jul i Sverige har även uppmärksammats utomlands. Norska Se och hörs kungaexpert Caroline Vagle har tidigare beskrivit det som glädjande nyheter.

– Prinsessan Madeleine och familjen bor långt ifrån resten av familjen, så det är klart att det är en höjdpunkt för både stora och små att de kommer hem för att fira jul! sa hon till Dagbladet.

Det blev också en fortsättning på den tradition som de senaste åren legat på is på grund av pandemin, då familjen tvingades stanna kvar i USA och fira jul på hemmaplan.

Annons

Kritiken mot Madeleine

De senaste åren har Madeleine kritiserats för att hon inte har närvarat vid så många kungliga tillställningar, något som nu även lyfts upp av Dagbladet.

När Svensk Dam för tre år sedan frågade Madeleine om hur det kändes att ta del av all kritik och höra att hon inte jobbar lika hårt som kronprinsessan Victoria, svarade hon:

– Det kanske man blir ledsen för, men å andra sidan så har jag ju inte den rollen heller. När de behöver mig så kommer jag, och jag ser det som att vi ska finnas bakom henne, vill hon ha stöd så hjälper vi så klart till.

Kungafamiljen samlad på Victoriadagen
Prinsessan Madeleine återförenad med kungafamiljen under Victoriadagarna 2022.

Foto: TT

Annons