Harrys och Meghans mångmiljonbelopp – så spenderar de pengarna

27 jul, 2021, 16:00 
AvIndra Nordemar

Sedan Meghan Markle och Harry tog beslutet att frigöra sig från det brittiska kungahuset och försörja sig själva, har de tjänat mer pengar än vad någon hade kunnat ana. Såhär spenderar de sina pengar!

Annons
Titta in i Meghan och Harrys nya lyxvilla!
Titta in i Meghan och Harrys nya lyxvilla!

Det var förra året som Meghan Markle och Harry gick ut med nyheten att de lämnar det brittiska kungahuset och flyttar till USA. Beskedet slog ned som en bomb och lämnade britterna i chock.

Samtidigt som de gjorde sin sorti ur kungahuset gjorde de även valet att försörja sig själva och inte ta emot något apanage i fortsättningen.

Ett mål med att frigöra sig från kungahuset var att ”jobba för att bli ekonomiskt oberoende”, sa de då enligt The Mirror.

Och det verkar inte gå någon nöd på paret, tillsammans drar de in över en miljard kronor. Men frågan är vad de egentligen lägger sin enorma förmögenhet på?

Meghans och Harrys massiva förmögenhet

Den största inkomsten just nu är från ett avtal som Meghan och Harry slutit med streamingjätten Netflix, där de ska producera serier och dokumentärer. Exakt hur mycket kontraktet är värt är något otydligt, men enligt brittiska medier är det allt från hisnande 870 miljoner till 1,2 miljarder kronor.

Annons

– Det är en vansinnig affär. Aldrig förut har en studio i Hollywood fått grepp om den brittiska kungafamiljen, det här är historiskt, säger PR-experten Jonathan Shalit.

Det omtalade paret har även ett avtal med Spotify á 358 miljoner kronor där de ska producera podcasts som förespråkar ”röster som inspirerar och mångfald”.

Meghan Markle har i sitt förflutna dragit in cirka 1,7 miljoner kronor genom sin Hollywoodkarriär, men desto mer har hon fått för sin nysläppta barnbok. Enligt uppgifter ska hon ha fått så mycket som 5,9 miljoner kronor för boken – i förskott.

Snart släpps även Harrys memoarer. The Mirror rapporterade i veckan att han redan fått ett förskott för boken – en summa på 173 miljoner kronor.

Annons

Det lägger Meghan och Harry sina pengarna på

Med andra ord så har Meghan och Harry mer pengar än vad någon egentligen behöver, så hur spenderar de sina pengar?

Bland annat köpte paret en lyxvilla i Montecito i Kalifornien för ett par månader sedan, där prislappen ska ha slutat på rafflande 130 miljoner kronor.

Meghan och Harry med sonen Archie!

Familjen, som består av Meghan, Harry, förstfödda barnet Archie och det senaste tillskottet Lilibet Diana, behöver givetvis även ett säkerhetsteam, för det får de betala runt 2,5 miljoner kronor per år.

– Allt jag behövde var tillräckligt med pengar för att kunna betala för säkerhet, för att hålla min familj säker, sa prins Harry i intervjun med Oprah.

Men en del pengar går även till donation. Harry planerar bland annat att donera hela summan på 173 miljoner kronor för sina memoarer.

Annons

Pengar är nog parets minsta problem, då det verkar som att de har så det räcker och blir över ett bra tag!

Foto: TT

Annons