Harrys och Meghans stora svek – drottningen dog i sorg: "Ville se barnbarnen"

23 sep, 2022, 07:00 
AvIbraheem Alsalman
Meghans och Harrys stora svek. Foto: TT

Nu kommer sanningen fram!

Annons
Charles största utmaning – som kung av England
Charles största utmaning – som kung av England

Det var den 8 september som det brittiska kungahuset gick ut med att drottning Elizabeths hälsa hade försämrats och att hon behövt uppsyn av läkare. Ett par timmar senare kom ännu ett pressmeddelande.

Drottningen är död. Efter 70 år vid tronen. Hon blev 96 år gammal.

Hela familjen blixtinkallades för att ta farväl. Men prins Harry landade en kvart försent och hann aldrig säga hej då till en älskad morfar. När han väl landade var han ensam – Meghan Markle var inte på plats.

Enligt BBC:s hovreporter kan det ha handlat om att hon var orolig över att inte känna sig välkommen. Även kung Charles ska ha meddelat prinsen att det inte skulle vara passande att Meghan Markle följde med.

Recept.se Nyhetsbrev

Nu kommer det fram nya detaljer om jättebråket som har skakat om brittiska kungafamiljen.

Annons

Meghans och Harrys stora svek – drottningen dog i sorg

Drottning Elizabeth kände sig sårad och övergiven när Harry och Meghan lämnade kungahuset och flyttade till USA. I en ny bok, som citeras i Vanity Fair, berättar en källa om drottningens sorg som hon fick leva med ända fram tills hon somnade in för drygt två veckor sedan.

Drottning Elizabeth var, enligt boken som släpps snart, "djupt besviken", över att Harry och Meghan valt att inte längre representera kungahuset.

Samtidigt var drottningen fast besluten om att inte låta dem utnyttja förmånen över att vara kunglig – eftersom de inte längre var kungliga.

– Hon var väldigt sårad och sa till mig 'Jag vill inte tänka på det längre, säger en vän i boken och menar samtidigt att drottningen kände sig "uppgiven" och "utmattad" av hela problematiken och turbulensen som har varit efter beslutet.

Den främsta anledningen till Elizabeths stora sorg var att hon inte längre kunde träffa sina barnbarn barn, Archie och Lilibet. Dessutom kunde Harry och Meghan inte komma till Balmoral i augusti. För det var där drottningen hade som tradition att bjuda in hela familjen till en samlad och fin helg.

Annons

I Katie Nicholls bok ”The New Royals: Queen Elizabeth’s Legacy and the Future of the Crown”, som släpps inom kort, framgår det också att kung Charles kommer att försöka reparera skadorna som uppstått i familjen efter alla skandaler.

Annons