Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemliga listan! Hit ska du gå om du vill se en kunglighet

28 dec, 2022, 17:00 
AvLinus Brännström
hit ska du gå om du vill se en kunglighet

På besök i Stockholm och vill se en prins eller prinsessa? Vi vet vart du ska gå för bästa chansen att stöta ihop med någon av våra kungligheter!

Annons
Kungen och Silvias magiska festkväll på stan!Brand logo
Kungen och Silvias magiska festkväll på stan!

Visst är det spännande att läsa om våra kungligheter i tidningen och att följa dem på sociala medier. Men om chansen finns är det förstås ännu mer spännande att se dem i verkligheten!

Möjligheterna för det ökar förstås i Stockholm – men det finns också chanser på andra platser i landet.

Kronprinsessfamiljen vid Haga slott.

Runt Haga slott i Hagaparken kan man stöta på kronprinsessan Victoria och prins Daniel med familj. Kronprinsessparet flyttade till Haga efter sitt bröllop 2010 – slottet hade då renoverats och moderniserats för 46 miljoner kronor och Victoria och Daniel fick ett hem i toppskick.

Annons

Sedan dess har ju familjen också utökats med prinsessan Estelle och prins Oscar.

Många lyckliga har mött Victoria och Daniel i Hagaparken där ofta promenerar med hunden Rio, motionerar eller leker med barnen. En bit bort i Hagaparken ligger också Fjärilshuset Haga Ocean – ett populärt utflyktsmål där barn och vuxna kan titta på fjärilar, hajar och exotiska fiskar i tropisk regnskogsmiljö.

Fjärilshuset i Hagaparken är en favorit för Victorias och Daniels barn.

Victorias utflyktsmål med Estelle och Oscar

Prinsessan Estelle älskade Fjärilshuset när hon var lite yngre och familjen har ofta varit på besök där – något som Fjärilshuset själva har berättat om i sociala medier.

“I dag var Kronprinsessan Victoria och lilla Estelle på besök hos oss. Här hälsade de på både fjärilar och hajar. Tack för besöket”, skrev man på Facebook för några år sedan.

Annons

Åker man tio minuter längre norrut med bil kommer man till Ulriksdals slott. Kronprinsessan Victoria har flera gånger synts där på utflykter med prinsessan Estelle och prins Oscar. När Oscar var yngre låg han och sov i vagnen med Victoria och Estelle handlade blommor och örter och passade på att ta en fika.

Kungen och drottningen åker längdskidor i Drottningsholms slottspark med kronprinsessfamiljen.

Ute vid Drottningholms slott, där ju kungen och drottningen bor i den södra längan, i Ekerö kommun finns det förstås också en stor chans att se kungligheter. Kungen kan till exempel siktas på promenad med sin bayerska viltspårhund Brandie och häromåret åkte han och drottningen längdsskidor på Drottningholm tillsammans med kronprinsesan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar.

Annons

Kungligheternas favoriter i Stockholm

Men man behöver inte hänga utanför slotten för att stöta ihop med en prins eller prinsessa. Även inne i de centrala delarna av Stockholm finns mängder av restauranger, butiker och promenadstråk där oddsen för kungliga möten är relativt låga.

Framför allt gäller det att hålla sig kring Östermalm och Kungliga Djurgården.

Carl Philips och Sofias hem Villa Solbacken.

På Djurgården bor ju prins Carl Philip och prinsessan Sofia med sina barn i pampiga Villa Solbacken, huset som tidigare beboddes av prins Bertil och prinsessan Lilian.

Djurgården är Stockholms gröna lunga och med sin närhet till Östermalm är ön ett naturligt rekreationsområde för de rika och berömda – har man tur kan man träffa Carl Philip och Sofia ute på barnvagnspromenad eller joggingtur men man kan lika gärna springa på kungen i träningskläder eller prinsessan Madeleine, när hon är i Sverige.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip bor på Djurgården med sina barn.

På Djurgården ligger ju också det klassiska värdshuset Ulla Winbladh som var prinsessan Lilians absoluta favoritrestaurang. Lilian, som gick bort 2013, var stammis på Ulla Winbladh och hade ett eget bord där.

Annons

Bara en liten bort, på andra sidan Djurgårdsbron, ligger Strandvägen där man hittar några av Sveriges absolut dyraste våningar. Där ligger också den exklusiva inredningsbutiken Svenskt Tenn som varit kunglig hovleverantör ända sedan 1920-talet.

På Strandvägen 1 ligger också två restauranger vägg i vägg som frekvent brukar besökas av kungligheter. Dels den som kort och gott heter Strandvägen 1 och så Milles – båda två är favoriter till prinsessan Madeleine och Chris O'Neill och ligger bara ett stenkast från lägenheten i Hovstallet, som de bor i när de är i Stockholm.

Exklusiva Strandgatan i Stockholm.

Exklusiva butiker – och drottningens favoritgodis

När paret, som ju bor i Florida till vardags, besöker Stockholm brukar de för övrigt handla mat och andra förnödenheter på Sabis Fältöversten – så ett tips är att gå dit och handla för en chans till kunglig glans.

Annons

Även kronprinsessan Victoria brukar äta med sina vänninor på Strandvägen 1 – praktiskt då många av kompisarna bor i närheten. Genom åren har hon också ofta valt att gå ut och äta middag på superklassiska restaurangen Teatergrillen som också ligger alldeles i närheten, på Nybrogatan på Östermalm.

Prinsessan Lilian och Prins Bertil var stammisar i Östermalmshallen.

På Nybrogatan ligger även de trendiga fiken Crème och Mocco – om du har tur kanske prinsessan Sofia eller något av kungabarnens vänner kommer in för att fika samtidigt som du dricker ditt kaffe.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle har också synts på museer som Medelhavsmuseet på Fredsgatan, där de verkar vara särskilt förtjusta i restaurangen Bagdad Café, och Moderna Museet på Skeppsholmen.

De exklusiva modebutikerna i Bibliotekstan är också ett bra tips om du vill se en kunglighet. Förutom internationella modevarumärken finns där också barnklädesföretaget Livlys flaggskepsbutik – en favorit bland prinsessorna.

Annons

Ett besök på Östermalmshallen är inte heller att förringa – här stöter man i princip alltid ihop med en eller annan kändis och har man tur kan man även möta en kunglighet. När Hagasessorna är hemma i Sverige tar de alltid en lunch tillsammans där och förr om åren var prins Bertil och prinsessan Lilian stamkunder.

Chokladpraliner från Ejes.

På Östermalm, närmare bestämt på Erik Dahlbergsgatan, ligger också Ejes Choklad som liksom Svensk Tenn är kunglig hovleverantör. Drottning Silvia älskar geléhallon och har genom åren beställt mängder av sådana från Ejes – de blandade chokladpralinerna ska också vara en kunglig favorit.

Kungafamiljens smultronställen ute i landet

Men det är som sagt inte bara i Stockholm man kan stöta ihop med kungen eller en prins eller prinsessa.

Annons

På sommaren är förstås Öland ett hett tips då kungafamiljen tillbringar mycket tid på Solliden och har man tur kan man stöta ihop med dem i Borgholm – vankas det stor konsert i slottsruinen brukar kungabarnen ofta var på plats. När de var yngre festade de ofta på Strand Hotell och numera äter de ibland middag på Hotell Borgholm.

Kungafamiljen tillbringar somrarna på Solliden.

Vid påsk har kungafamiljen ofta varit i sin stuga i Storlien i Jämtland för att åka skidor – då finns det chans att möta dem i backen.

Prins Carl-Philip och prinsessan Sofia tillbringar även mycket tid på sitt privata lantställe i Sörmland – Ökenäs gård utanför Trosa, som Carl Philip oväntat ärvde av sjöofficeren Bertil Jonsén 2007.

– De är där mycket året runt, det är ett ställe de tycker om att vara på, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare sagt till Södermanlands Nyheter.

Annons

Victorias och Daniels fristad

När kronprinsessan Victorias och prins Daniels privata fritidshus på Fågelbrolandet i Värmdö kommun står klart lär det finnas goda möjligheter att möta paret på närliggande Fågelbro Golf & Country Club – en exklusiv golfklubb som ägs av HM-miljardären Stefan Persson, som också har sommarställe i närheten.

Fågelbro Golf & Country Club på Värmdö.

Daniels hemort Ockelbo är dessutom en fristad för kronprinsessfamiljen. Där kan de gå på konstrundor och isfester – utan att lokalbefolkningen gör någon större grej av det. Ockelbo har inte heller försökt slå mynt av att Daniel kommer därifån.

– Det finns ingen som har sagt att man ska sluta sig samman och inte säga någonting utan det handlar om att vi har respekt för varandra, oavsett om det handlar om prinsar och prinsessor eller någon annan, har kommunalrådet Magnus Jonsson tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Annons