Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Galna förslaget – efter dråpliga bilden på kungen: "Stabila killar"

09 maj, 2022, 10:00 
AvSimon Holm Stålhand

Kungen på Carl Gustaf och OS-medaljörerna fortsätter att väcka reaktioner. Nu kom ett förslag – som kanske inte är helt tokigt.

Annons
Titta – är du längre än kungafamiljen?Brand logo
Titta – är du längre än kungafamiljen?

Kung Carl Gustaf är en idrottsfantast ut i fingertopparna men på grund av pandemin missade han att se både OS i Peking och OS i Tokyo live. Men i torsdags fick han hylla idrottshjältarna och en särskild bild har vält internet.

Diskuskastarna Daniel Ståhl och Simon Pettersson passade på att ta en bild med kungen. Något konstigt med det? Nej, det var det inte, men det som väckte reaktioner var längdskillnaden på de tre herrarna. Kungen är cirka 177 centimeter lång medan Daniel Ståhl är 2 meter lång och Simon Pettersson är 198 centimeter lång, vilket fick kungen att se kort ut!

Förslaget som Carl Gustaf borde uppskatta

Svensk Dam skrev om den bilden redan i lördags men sedan dess har kommentarer vällt in på Kungahusets Instagram.

"Kungen och 2 små pojkar", skriver en person skämtsamt.

"Härligt foto på våra kungar", skriver en annan.

Annons

Kommentarsfältet blev snabbt fylld av härliga kommentarer, men också ett och annat förslag som hovet kanske ska ta i beaktning.

Två stabila killar, på var sida om vår kung, kanske nya livvakter, skriver en följare.

Och ja, det kanske är en sån dum idé till framtiden? För vem hade vågat röra vår kung med dessa två robusta herrar vid sin sida? Med tanke på de glada minerna så skulle nog inte kungen ha något emot det!

En fråga som dock lämnades obesvarad är om kungen och Daniel Ståhl diskuterade sympatier för idrottslag. För Ståhl är nämligen en trogen supporter till Stockholmsföreningen Djurgården, medan kungen håller konkurrenten, AIK kärt.

Men med tanke på de leende herrarna så undvek de nog det känsliga ämnet!

Annons