Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemliga storbråken i kungafamiljen inför prins Julians dop – utspelet som skakat om

02 sep, 2021, 12:00 
Prins Julians dop

Dopet av prins Julian föregicks av storbråk och konflikter, skriver norska Se og hör.

Annons
4 detaljer från prins Julians dop som du har missat!Brand logo
4 detaljer från prins Julians dop som du har missat!

nPrins Julians dop blev en högtidsstund för alla som följer den svenska kungafamiljen – men kanske framför allt för familjemedlemmarna själva.

Hela kungafamiljen fanns på plats i slottskyrkan på Drottningholm, efter att först ha samlats i kungaparets privata våning. Där fanns även reportrar och fotografer från andra delar i världen, eftersom de svenska kungligheterna är beundrade och bevakade också i utlandet.

Familjekonflikterna inför prins Julians dop

Prins Julians dop
Det blev ett underbart dop!

Men för norska Se og hör var dopet mer än ett dop, ett sätt att välkomna Julian in i familjegemenskapen. De menar att man kan betrakta ceremonin som ett slags tillfälle till försoning.

Som deras kungaskribent Caroline Vagle skriver:

"Stämningen i den svenska kungafamiljen har varit skör det senaste året. En händelse såg emellertid till att försona hela gänget – som sammanstrålade efter bråket", skriver Caroline och tillägger senare:

Annons

"De senaste åren har nämligen varit präglade av en rad konflikter i familjen."

Caroline nämner exempelvis relationen mellan prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia.

"Madeleine har haft ett komplicerat förhållande till svägerskan Sofia från början. Hon är nära vän till broderns exflickvän Emma Pernald och tog lång tid på sig att acceptera att Carl Philip valde en före detta underklädesmodell till hustru. Madeleine ogillade starkt att Sofia fick komma in i värmen i familjen och det tog flera år innan de hittade varandra", skriver Caroline.

"Chris O'Neill är inte bekväm"

Caroline tar också upp faktumet att Chris O'Neill varit ganska så frånvarande de senaste åren.

"Prinsessans make Chris O'Neill har ju ett jobb att sköta i USA och är inte så bekväm med allt kungligt ståhej han måste förhålla sig till i Sverige. Men den här gången låter det som att Madde fått sin vilja igenom att vara hemma så länge som möjligt för att ta igen förlorad tid", skriver Caroline.

Annons
Annons