Hemligheten bakom drottning Silvias succéer på galorna – varit med i över 40 år

Hemligheten bakom drottning Silvias succéer på galorna – varit med i över 40 år

Drottning Silvia har en charm som utstrålar elegans. Men det finns en person som ligger bakom de otroliga uppsättningarna på de flesta av alla galor – Peter Hägelstam.

Drottning Silvia genom tiderna
Slå på ljud

Han är hjärnan bakom de kungliga succéfrisyrerna. Redan som femåring visste Peter Hägelstam sitt kall i livet – han skulle bli frisör och det fanns aldrig en tanke på något annat yrke.

I dag är han en av de bästa inom sin bransch och har stylat stjärnor och kungligheter världen över – drottning Silvia har han varit frisör-trogen i över 40 år.

Peter Hägelstam – mannen bakom de kungliga frisyrerna

Peter började som praktikant på en salong vid 13-årsålder, några år senare blev han anställd av hår-legendaren Björn Axén, och fick rollen som kunglig hovleverantör.

I en intervju med Damernas Värld berättar han nu om de ärofyllda kungliga uppdragen han fått genom åren.

– Det är en stor ära och jag är väldigt ödmjuk över det förtroendet jag fått. Jag började hos Björn Axén för 40 år sen och blev efter tredagars-anställning presenterad för drottningen. Eftersom jag så snabbt blev en del av det arbetet och assisterade Björn blev det sedan naturligt att jag tog över ansvaret när Björn gick bort. Och det är fortfarande väldigt roligt att få jobba med detta.

Peter Hägelstam på prins Alexanders dop 2016.

Charles Hammarsten/TT

Drottning Silvia på Nobelfesten 1993 – Peter Hägelstams stolthet

Peter Hägelstam har arbetat med kungafamiljens frisyrer i många år, men det finns en håruppsättning som han minns lite extra. Det var första gången efter att Björn Axén gått bort 1993, som Peter skulle stå för drottningens frisyr helt på egen hand.

– Drottningen bar en fantastisk svartvit klänning från Nina Ricci och jag gjorde en juvelkamning med smycken i nacken som blev väldigt bra. Jag var nervös och det fanns höga förväntningar på vad jag skulle göra utan Björn men det blev lyckat och bedårande bra till klänningen. Så den gången minns jag lite extra, min första Nobel på egen hand och en vacker, spektakulär kombination med klänningen och håret.

Charles Hammarsten/TT
Aftonbladet/TT
Charles Hammarsten/TT

Foto: TT

LÄS MER: Drottning Silvias nya älsklingslook – en kunglig love story!

LÄS MER: När drottning Silvia fick feeling – se hennes spontana kärleksgest till kungen!

LÄS MER: Drottning Silvias chock efter kungens beteende på skandalfesten