Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvias nya älsklingslook – en kunglig love story!

25 sep, 2021, 13:00 
Drottning Silvia

Den är ny, den är prestigeladdad, och den är klockren i hennes jobb: Här är drottning Silvias kärlek till den karamellfärgade Chaneldräkten!

Annons
Hör Silvia och Victoria berätta om kamédiademet!Brand logo
Hör Silvia och Victoria berätta om kamédiademet!

Drottning Silvia har en nytt älsklingsplagg – den här bandkantade snyggingen till dräkt!

En riktig prestigelook med figurformad dräktjacka och rak pennkjol som slutar precis vid knäna. Och vi skulle kunna sätta en slant på att det är tvättäkta Chanel.

Drottning Silvia dräkt
Drottning Silvia i sin nya dräkt.

Hur som helst är det den rätta Chanellooken, med den snygga finishen och den flätade bandkanten, både på jackan och kjolen. Och zoomar man in ser man att flätan faktiskt glimmar av små rosaröda pärlor.

Ärmsluten har blixtlås och sedan är det färgmixen förstås: Klarblått, blekgult och aprikosrosa, men även ett stråk av grönt.

Annons

Men det som avslöjar att drottningen helt enkelt är lite kär i sin nya dräkt är det faktum att vi har sett henne ha den så mycket:

Både under det tyska statsbesöket och när hon delade ut sina Queen Silvia Nursing Awards på Kungliga slottet häromveckan.

Drottning Silvia Queen Silvia Nursing Awards
Nya Chaneljackan, ett säkert kort.

Den var också det självklara valet på kungens 75-årsdag i våras. Och då var den sannolikt alldeles ny.

Med vad bär drottningen till?

Ja två av gångerna har hon matchat dräkten med en elfenbensvit knytblus i siden, och den tredje gången blev det en blus med volangkant. Du ser båda på bilderna här ovan.

Och spanar man in accessoarerna ser man att det är mycket pärlor, både i örsnibbarna och i det flerfärgade halsbandet som hon ofta bär till.

Annons
Drottning Silvia chanellook
Drottningen och de tre Chaneljackorna. Längst till vänster på kungens 75-årsdag.

En annan bra sak med den här dräkten är nog att den är så varm. Till skillnad från kronprinsessan Victoria (som ofta skippar kappan även när det är kallt) så verkar drottning vara lite frusen av sig, och man ser henne ofta med en extra sjal över klänningen.

Men med en sån här härligt varm Chanelhistoria behöver hon inte huttra på jobbet, den värmer fint i alla lägen!

Drottning Silvia Elke Büdenbender Tyskland presidentfru
Drottningen på språng, iförd sin Chanel.

Drottning Silvia och Chaneldräkten

Den ikoniska och kraglösa Chaneldräkten har fått sitt namn efter den franska modeskaparen Gabrielle ”Coco” Chanel (1883-1971) och lanserades redan på 1920-talet. Och som du ser på drottning Silvia: I dag, hundra år senare, är den fortfarande still going strong!

Foto: TT.

Annons