Hemligheten om Chris liv i Florida avslöjad – hovets kommentar

Nu har sanningen om Chris O’Neills företag i Florida kommit upp på bordet – och hovet kommenterar uppgifterna.

Chris O’Neills karriär som företagare har inte varit någon enkel framgångssaga, och nu kan Expressen visa dokument som avslöjar att två av hans bolag – Wilton Partners LLC (grundat 2008) och Warwick Partners LLC (startat 2014) – helt har lagts ner.

Enligt myndigheterna i Florida är båda företagen upplösta sedan i februari 2020 och anledningen uppges vara att de ”upphört med affärsverksamheten”.

Men Chris O'Neill ska fortfarande vara engagerad i två andra bolag vid namn Wilton Payments LLC och Belgravia Investment LLC. Själv har han däremot lämnat alla framträdande roller.

LÄS OCKSÅ: Sån är han – egentligen: Möt den privata sidan av Chris

Chris O’Neill och prinsessan Madeleine.

Chris O’Neill och prinsessan Madeleine.

Expressen skriver att alla fyra bolagens adress går till ett anonymt advokatkontor på bottenvåningen i en mindre galleria i Palm Beach, Florida. Det framgår inte varför ändringarna har gjorts och juristen Timothy Hanlon avböjer att svara på Expressens frågor:

– Han har inga kommentarer, säger hans assistent.

Hovets informationschef har däremot kommenterat uppgifterna om Chris O’Neills bolag. Så här säger hon till Expressen:

– Herr O’Neill har en rad olika bolag som används för att hålla investeringar och andra tillgångar. När de sedan inte längre behövs, löses de upp – vilket är vad man kan förvänta sig.

Margareta Thorgren fortsätter:

– Förutom det ändrar herr O’Neill från exekutiva till icke-exekutiva roller inom vissa (icke-operativa) investmentbolag. De här ändringarna har ingen inverkan på hans aktieägarstatus.

Chris O’Neill Prinsessan Madeleine

Chris O’Neill på middag hos svärfar kungen 2019.

Själv har Chris gläntat lite på dörren till sin affärsverksamhet i den stora intervju som han gjorde med tidningen King Magazine:

– Fokus ligger på att tillhandahålla en tjänst som ger våra amerikanska samarbetspartners affärsmöjligheter på andra sidan Atlanten: Det handlar om stora amerikanska banker, som vi bistår med att hitta kunder, vilka alla är företag inom olika branscher: Det kan vara modeföretag, hotellkedjor och bensinmackskonglomerat. Vi hjälper dem att strömlinjeforma sina betalningsmodeller.

Och på Kings fråga ”Var gör dig duktig på det du gör?” svarar Chris O’Neill ärligt:

– Man blir aldrig duktig på det. Det finns ett talesätt: Varje gång du tror att du hittat nyckeln till marknaden byter marknaden lås. Det är ett livslångt lärande, fullt av misstag och med få stora segrar. Men det är en väldigt intellektuellt stimulerande uppgift: Du måste försöka förstå mängder av olika företag och marknader. När du gjort det tillräckligt länge utvecklar du en instinkt, och jag antar att de som handlar bäst är de som har utvecklat den bästa instinkten.

Svensk Dam söker hovets informationschef Margareta Thorgren.

LÄS OCKSÅ: Madeleine och Chris – ärliga orden om förhållandet

LÄS OCKSÅ: Chris O'Neill och hans systrar – sanningen om relationen

LÄS OCKSÅ: Därför lämnade Madeleine Chris på kungliga festen

Foto: TT.