Hemligheten om Ewa Westling: "Skulle kunna skada kungahuset"

Ewa Westling håller sig borta från rampljuset. Men kan detta ha en tidigare okänd förklaring?
Slå på ljud

Ewa och Olle Westling har tackat nej till glamouren. Istället har de fortsatt på samma sätt som alltid: med sitt vanliga, hederliga Svensson-liv. De bor i Ockelbo, ungefär tre mil norr om Sandviken, i ett falurött villaområdet på Smältvägen.

Ewa var posttjänsteman i Gävle, Olle chef för äldreomsorgen i Sandvikens kommun. Numera är de pensionärer.

Ewa och Olle planerade nog aldrig att bli rikskändisar. Men så hände den. Kärleken. Deras son Daniel blev förälskad i en prinsessa – och resten vet vi.

Ewa Westling – därför håller hon sig borta

Prins Daniel är väldigt många om sin mamma Ewas privatliv.

Vilka Ewa och Olle är under den anonyma ytan har gäckat journalisterna i över tio år. Vi får inga svar från makarna själva, eftersom de konsekvent vägrar ställa upp på intervjuer.

De allra flesta betraktar detta som ett tecken på en stark integritet. Att makarna Westling helt enkelt värnar om sitt privatliv över allt annat.

LÄS OCKSÅ: Svartsjukedrama i kungahuset – Mary stod och grät

"Skulle kunna skada kungahuset"

Men den norske kungaexperten Carl-Erik Grimstad har en annan teori. Han menar att Olle och Ewa har fått höra från hovet att de ska hålla sig borta från rampljuset.

– Det finns de som var emot att Daniel, en helt vanlig man, skulle gifta in sig i kungahuset. Om dessutom hela hans familj skulle börja bete sig som en del av kungafamiljen så skulle dessa personer reagera mycket starkt. Det skulle kunna skada kungahuset, har Carl-Erik sagt i en intervju med Aftonbladet.

– Jag tror att kungen och drottningen är väl medvetna om det och vill att de ska hålla en låg profil.

Om detta stämmer, vet bara de inblandade. Och de håller, som bekant, hårt i sina hemligheter.

LÄS OCKSÅ: Ewa Westlings stora livsförändring