Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemma hos Marie och Joachim i Paris – visar upp köket

17 nov, 2021, 16:00 
Prinsessan Marie Paris

Prinsessan Marie och prins Joachim öppnar dörren till sitt privata hem. Se köket i deras stora stora parisvåning!

Annons
Kungafamiljens ALLA hem!Brand logo
Kungafamiljens ALLA hem!

En glimt in i det kungliga privatköket, det kan man ju inte motstå!

Här bor prins Joachim med sin fru prinsessan Marie och barnen prinsessan Athena, 9, och prins Henrik junior, 12 – och väggpanelen och de höga spegeldörrarna avslöjar att detta är en klassisk gammal parisvåning.

Marie Joachim Hemma hos Köket Bild från Prinsesse Maries kamp mod madspild DR
Hemma i köket hos prins Joachim och prinsessan Marie.

Kökskåpen är vita och ganska ordinära och ser ut att ha hängt med i några år, precis som köksön med sin bänkskiva i trä. Detta är långt från något lyxkök, och kanske är det flyttat, med tanke på parkettgolvet och den öppna spisen med marmorfris som skymtar i ett hörn.

Det är hemtrevligt – och känns rätt vanligt.

Annons
Marie Joachim Hemma hos Köket Bild från Prinsesse Maries kamp mod madspild DR
Marie och Joachim har en kohud på parketten i köket och hyllor med kryddor, porslin och diverse attiraljer. Den öppna spisen skymtar längst till vänster.

Exakt var i Paris som Maries och Joachims våning ligger är inte känt – familjen bor på skyddad adress. Men det är sannolikt inte så långt från den danska ambassaden i Paris eleganta 16:e arrondisement, där både Marie och Joachim jobbar. Han som försvarsattaché och länk mellan det franska och det danska försvaret, och hon på kulturavdelningen.

Och livet i Frankrikes huvudstad verkar passa dem bra:

– Tänk på att jag är till hälften fransman! Härnere får jag utlopp för den franska sidan av min personlighet! sa prins Joachim i fjol höstas, när DR träffade honom för en intervju.

Prinsessan Maries kamp för att stoppa matsvinnet

Det är i en förhandstitt från den nya tv-dokumentären Prinsesse Maries kamp mod madspild som vi får denna glimt inifrån ”privaten”, som danskarna kallar Maries och Joachims privatvåning. Första avsnittet har premiär på DR (danska public service) på tisdag den 23 november.

Annons
Prinsessan Athena Hunden Cerise Bichon frissé
Prinsessan Estelles syssling prinsessan Athena med sin hund cerise.

Kampen mot matsvinnet är sedan länge en av prinsessan Maries hjärtefrågor. Så här sa hon i kokboken Mad med respekt som kom ut häromåret.

– Jag fick lära mig hur viktigt det är att minska matsvinnet redan som barn. Kasta mat var bara inte något som man gjorde. Så innan vi handlar tittar jag alltid först vad vi har i kylskåpet. Och jag kollar alltid så att vi inte köper för mycket. Det som blir över fryser jag ner.

Prins Joachim med familj
Hela familjen samlad.
Annons

Foto: TT, Henrik Vandal/Prinsesse Maries kamp mod madspild/DR.

Annons