Hemska uppgifter om Diana – väcks till liv efter 23 år

Prinsessan Diana.

Dianas hjärtskärande kamp mot bulimi kommer återspeglas 23 år efter hennes död. Under den fjärde säsongen av The Crown kommer tittare följa hennes tuffa strid mot ätstörningen.

Den kommande säsongen av The Crown kommer att skildra prinsessan Dianas kamp mot ätstörningen bulimi. Till en början tyckte många att Dianas inträde i kungafamiljen var helt sagolik, men bakom kulisserna led prinsessan av en ätstörning som grundades sig i låg självkänsla. Det berättade Diana för journalisten Martin Bashir år 1995.

Diana äktenskap bidrog till hennes bulimi

Dianas kamp mot bulimin kommer alltså att skildras under den fjärde säsongen av The Crown som har premiär den 4 november. Produktionsbolaget Left Bank Pictures arbetar tillsammans med välgörenhetsorganisationen BEAT för att säkerställa att alla skildringar var korrekta. Organisationens kommunikationschef Rebecca Willgress beskrev i ett uttalande som skickades till The independent:

– Vi rådfrågades av Netflix och Left Bank Pictures under produktionen. Vi var inte inblandad i uppsättningen men gav råd hur man kan skildra ätstörningar på ett känsligt och icke-glamoröst sätt.

Under Dianas samtal med journalisten Bashir förklarade prinsessan att hennes bulimi utvecklades till en följd av hennes äktenskap och låg självkänsla. Diana sa att hennes bulimi var ett symptom på det som hände i hennes äktenskap.

– Jag ropade på hjälp, men gav fel signaler, och folk använde min bulimi som en kappa på en galge. De bestämde att det var jag som var problemet.

Nära vänner till Diana har tidigare sagt att den förödande ätstörningen som utlöstes av hennes trasiga äktenskap fick Diana att “blekna bort”. Dianas hjärtskärande kamp kommer återspeglas 23 år efter hennes död, med skådespelaren Emma Corrin som Diana.

Emma Corrin kommer att skildra prinsessan Diana under den nya säsongen av The Crown innan Elisabeth Debicki kommer ta över rollen för showens sista två säsonger.

Prinsessan Diana och Emma Corrin.

Prinsessan Diana och Emma Corrin.

Foto: TT