Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Nu flyttar prinsessan utomlands

13 maj, 2024, 22:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Prinsessan har spännande tider framför sig.
Annons

Snart väntar en kunglig flytt!

Här är Europas nästa kungar & drottningarBrand logo
Här är Europas nästa kungar & drottningar

Belgiens kronprinsessa flyttar till USA

Det är ingen mindre är den 22-åriga kronprinsessan Elisabeth, Belgiens tronföljare, som tar sitt pick och pack till USA för master-studier på Harvard i sommar.

Det meddelade kungahuset den 7 maj, rapporterar People.

"Efter att nyligen ha genomfört antagningsproven kommer Hennes Kungliga Höghet Prinsessan Elisabeth, hertiginnan av Brabant, att påbörja en magisterexamen i offentlig politik i sommar vid Harvard University (Harvard Kennedy School) i Boston", skriver palatset i ett uttalande.

Valdes ut till ett hederspris

Utbildningen sträcker sig över två år och är en fördjupning på hennes studier i historia och politik vid Oxford University.

Annons

"Prinsessan valdes också ut till ett 'hederspris' från Fulbright-programmet, det internationella utbytesprogrammet inom utbildningsområdet vid det amerikanska utrikesdepartementet", står det vidare.

Har genomfört officersutbildning

Studierna är bara ett i ledet av förberedelser för att en dag ta över tronen som första kvinnliga regenten i Belgien efter sin pappa kung Philippe, 64, och mamma drottning Mathilde, 51.

Elisabeth är en av totalt fyra syskon: prins Gabriel, 20, prins Emmanuel, 18, och prinsessan Eléonore, 16.

Hon har också, likt många andra blivande regenter i Europa, genomgått en officersutbildning – något hon färdigställde i Bryssel september 2023.

Och nu väntar alltså nya äventyr över Atlanten – men det poängteras att hon frekvent kommer resa hem för att inte missa sina kungliga uppdrag.

Annons