Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Hovet bekräftar: ”Prinsessan är sjuk i covid-19”

23 nov, 2020, 15:00 
Brittiska kungafamiljen Prinsessan Marie Christine av Kent sjuk i corona
Nu har det hänt igen: Det tredje kända fallet av Covid-19 har bekräftats i den brittiska kungafamiljen.
Annons
Se hela drottning Elizabeths gripande tal till nationenBrand logo
Se hela drottning Elizabeths gripande tal till nationen

Den här gången är det prinsessan Marie Christine av Kent, 70-plussare med råge, som har drabbats, och det relativt svårt. Hennes talesperson uppger att hon nu har varit sjuk under tre veckors tid, med långvarig feber och extrem trötthet. Han säger också att ”prinsessan sannolikt smittats av sin hushållerska” som insjuknade kort tid före.

Prinsessan Marie Christine med drottning Elizabeth och prins Philip.
Prinsessan Marie Christine med drottning Elizabeth och prins Philip år 2019.

Den 75-åriga prinsessan Marie Christine är gift med drottning Elizabeths kusin, prins Michael av Kent, 78, och han ska inte vara drabbad. Båda två har dock isolerat sig hemma i sin våning i Kensington Palace i London, där de bor grannar med prins William och Kate och deras tre barn.

Detta är nu den tredje medlemmen i den brittiska kungafamiljens kärna som bekräftas ha insjuknat. Prins Charles var först ut, i slutet av mars, och sedan blev prins William sjuk i mitten av april.

Så är prinsessan Marie Christine av Kent släkt med drottning Elizabeth

Prins Michael av Kent Prinsessan Michael av Kent Prinsessan Marie Christine
Prins Michael och prinsessan Marie Christine.

Det är genom sin man prins Michael om Kent som prinsessan Marie Christine är släkt med drottningen. Hans pappa prins George var lillebror till drottning Elizabeths far, som lite märkligt nog också hette George, i alla fall officiellt som kung (han föddes dock som prins Albert och kallades alltid ”Bertie” i familjen). Själv hette Marie Christine von Reibnitz i efternamn och var en österrikisk adelsdam innan hon gifte sig med prinsen år 1978. De har två barn, lord Frederick Windsor, 41, och lady Gabriella Kingston, 39.

Foto: TT.

Annons