Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets besked om Chris O'Neill – inte synts till på 8 månader

10 jun, 2024, 15:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Nya bilden på Chris O'Neill – som säger allt!
Annons

Måndagen den 10 juni markerar inte vilken dag som helst – det är prinsessan Madeleines födelsedag!

EXKLUSIVT! Victorias första ord om Madeleines SverigeflyttBrand logo
EXKLUSIVT! Victorias första ord om Madeleines Sverigeflytt

Prinsessan Madeleine fyller 42 år

Och det är en extra speciell sådan – idag vaknar hon upp i soliga, varma Florida till tonerna av Chris O'Neill och barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adriennes födelsedagssång.

Madeleines 42-åriga födelsedag blir även den sista i Florida. Snart flyttar nämligen hela familjen till Stockholm – något som det svenska kungahuset uppmärksammade i ett inlägg på Instagram.

"Prinsessan Madeleine med familj flyttar nu hem till Sverige. Efter flera år som utlandsboende har Prinsessan och herr Christopher O’Neill beslutat att familjen tillsvidare ska vara bosatt i Stockholm", går det att läsa i inlägget.

Annons

Madeleine och Chris svårsålda hus

Flytten till Sverige blev vida omskrivet både i svenska och internationella medier, inte minst när hovet gick ut med att flytten skulle senareläggas. Det skulle dröja ett år innan tydligare information kom, samtidigt som det skulle visa sig vara lättare sagt än gjort att få prinsessparets enorma lyxvilla i Florida såld.

Men till slut fann de en ny ägare, som köpte villan för 75 miljoner kronor.

Madeleines glädje – nu närmar sig flytten hem

Och nu pekar allt på att flytten till Stockholm närmar sig med stormsteg – och ingen verkar mer exalterad än Madeleine.

Hon kommer ju ett helt hav närmre familj och vänner.

”Hon har tröttnat på att sitta hela dagarna hemma i sin 80-miljonersvilla utan större socialt umgänge. Alla hennes närmaste väninnor lever sina liv hemma i Stockholm – Madeleine har en hel Atlanten mellan sig, vännerna och resten av familjen”, skriver Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Annons

Nya bilden på Chris O'Neill

I medier har däremot Chris O'Neill, som tidigt tackade nej till prinstiteln för att kunna fortsätta med sin egen karriär, beskrivits som motstridig till flytten.

Därför är det extra speciellt att nu få en färsk bild på prinsessans make, han är likt sin mamma skygg i medier och vill sällan ställa upp på intervjuer och bilder.

Den senaste bilden vi har fått se på Chris är under en galamiddag för World Childhood Foundation i New York, där han stöttade sin fru i arbetet för barns rättigheter. Den bilden togs i oktober förra året, alltså åtta månader sedan.

Annons