Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets besked om Victoriadagen – här är familjemedlemmarna som samlas på Öland

17 jun, 2021, 07:14 
Victoria Madeleine Kungafamiljen Solliden

Det har varit ovisst länge. Men nu avslöjar hovet vilka från kungafamiljen som ska fira kronprinsessan Victoria på födelsedagen.

Annons
Så blir Victoriadagarna 2021Brand logo
Så blir Victoriadagarna 2021
Kungen och Silvia får äntligen träffa några av sina barnbarn, även om det säkert sker på behörigt avstånd!

Kronprinsessan firar sin födelsedag den 14 juli på Öland, och nu bekräftar hovet: Hela kungafamiljen samlas på Sollidens slott. Vilken glad nyhet!

– Kungafamiljen ser fram emot att åter samlas på Solliden under sommaren. Men på grund av rådande restriktioner, samt risken att skapa folksamlingar, möter kronprinsessan ej allmänheten för att ta emot gratulationer vid rundeln framför Sollidens slott, skriver man i ett pressmeddelande.

Kungafamiljen framför Sollidens slott Öland 2017
Kungafamiljen framför sitt sommarslott.

Det offentliga firandet av kronprinsessans födelsedag inleds därför först på kvällen, med Victoriakonserten i Borgholms slottsruin där kronprinsessparet och ”delar av kungafamiljen” deltar.

Annons

Gott hopp om att få se prinsessan Estelle i publiken igen alltså! Och förhoppningsvis kommer även kungen, drottningen, prinsessan Madeleine, Chris O’Neill, prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Men hur det blir med den saken kommer hovet alltså att kommunicera först senare.

I samband med konserten delar kronprinsessan ut Victoriapriset som i år går till skridskostjärnan Nils van der Poel, 25.

– Däremot kommer publikplatserna fortfarande att vara begränsade, så vi kommer dessvärre inte att kunna släppa biljetter till allmänheten. På borggården blir det särskilt inbjudna, säger Stephan Rimér som står bakom arrangemanget.

Victoriadagen 2021– så kan du se Victoriakonserten

Borgholms slott Borgholms slottsruin Victoriakonserten 2021
Borgholms slott. En gång var detta Karl X Gustavs storslagna 1600-talspalats, men efter den stora branden år 1806 är bara murarna kvar.

Men även om det inte blir någon möjlighet för allmänheten att gå på konserten i Borgholms slottsruin i år, så behöver ingen missa den: Victoriakonserten sänds traditionsenligt i SVT1 den 14 juli kl 21.00, och som vanligt blir det också en insamling till Kronprinsessan Victorias Fond.

Annons

Victoriakonserten visas i SVT1 och på SVT Play onsdag 14 juli klockan 21.00.

Kronprinsessan Victoria Victoriadagen 2019
Hennes Kungliga Höghet Födelsedagsbarnet!

Foto: TT, Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna.

Annons