Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets besked om Victorias medverkan på Haakons och Mette-Marits 50-årsfest

01 aug, 2023, 15:10 
Samuel Björn
Kronprinsessan Victoria, kronprinsessan Mette Marit och kronprins Haakon
Kronprinsessan Victoria och det norska kronprinsparet har en väldigt nära relation.

I slutet av augusti har det norska kronprinsparet en gemensam 50-årsfest för diverse kungligheter och celebriteter.

Annons
Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!Brand logo
Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!

Under sommaren har både kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit fyllt 50 år. Den 25 augusti, på parets 22:a bröllopsdag, kommer man därför hålla en gemensam födelsedagsfest med norska celebriteter och internationella kungligheter på gästlistan - däribland säkerligen några svenska.

Kronprinsparens fina relation

Den svenska kungafamiljen har en fin relation till den norska kronprinsen. På Haakons 50-årsdag delade kungahuset ett antal bilder med fina ögonblick mellan kungafamiljen och kronprinsen, otroligt fint!

Annons

Men det stannar inte där. Kronprinsessan Victoria är nämligen gudmor till den norska prinsessan Ingrid Alexandra. På hennes 18-årsfest förra vintern flög Victoria tillsammans med prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar självklart över till Norge för att fira prinsessan.

Det är inte första gången de ställer upp för varandra på olika evenemang. Redan när Ingrid Alexandra var sex år gammal så gjorde hon sitt första kungliga uppdrag åt Victoria. Detta genom att hon var brudnäbb under Victoria och Daniels bröllop i Stockholm sommaren 2010.

Annons
Norska och svenska kungligheter
Norska och svenska kungligheterna tillsammans på Gotland hösten 2021.

Hovets besked

Med den fina relationen i åtanke känns det ju givet att den svenska kungafamiljen har en plats på gästlistan till den spektakulära festen i slutet av augusti.

Någon som också är en positiv nyhet för alla som vill se det svenska och det norska kungahuset festa loss tillsammans är att det kungliga officiella programmet inte innehåller något kungligt uppdrag just den 25 augusti för någon i familjen, kan det verkligen vara en slump?

Hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm berättar för Svensk Damtidning att de inte har någon information angående ifall någon (och i sådant fall vilka) kommer att delta på det norska kronprinsparets 50-årsfest, utan hänvisar till deras officiella program på kungahusets hemsida.

Annons

Vi får helt enkelt vänta och se ifall vi kommer att skymta någon eller några från det svenska kungahuset på plats under festligheterna senare i augusti. Men förutsättningarna talar ju verkligen för det!

Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”Brand logo
Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”
Annons