Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets nya besked om Charlene – därför sövdes hon ner

13 okt, 2021, 12:38 

Fem dagar efter Charlene åter sövdes ner kommer hovet i Monaco med en uppdatering: Här är det senaste om furstinnans hälsoläge.

Annons
5 skilsmässorykten om Charlene & AlbertBrand logo
5 skilsmässorykten om Charlene & Albert

Fem dagar. Så lång tid har nu gått sedan furstinnan Charlene sövdes ner på det icke namngivna sjukhuset i Sydafrika. Detta för ännu ett kirurgiskt ingrepp – det tredje som 43-åriga Charlene tvingats genomgå på bara fyra månader.

Furstinnan Charlene Furst Albert
Monacos krisdrabbade furstepar.

Efter operationen fick hon stanna på sjukhuset i två dygn eftersom läkarna ville avvakta och se att hon var stabil innan hon skrevs ut.

Nyhetsbyrån AFP har nu varit i kontakt med hovet, som uppger att ingreppet var lyckat:

– Furstinnan har hållits under observation i 48 timmar.

– Operationen under fredagen gick mycket bra. Den ägde rum under narkos och ska vara den sista efter den öron-näsa-hals-infektion som hon drabbades av tidigare.

Furstinnan Charlene hatt
Furstinnan som nästan aldrig ler.

Samtidigt börjar Charlenes tid i Sydafrika att rinna ut, i alla fall om hon håller fast vid ”slutet av oktober” som tidpunkt för sin hemresa. Snart är det alltså upp till bevis: Hälsokris eller spricka i äktenskapet?

Annons

När infektionen är botad ska det ju inte längre finnas några hinder för Charlene att flyga hem till sina barn, sexåringarna Jaques och Gabriella, som nu har varit utan sin mamma ända sedan i början av maj.

Furst Albert om hustrun Charlene och ryktena

Furstinnan Charlene Furst Albert
Sista bilden på paret, tagen i augusti. En halvhjärtad omfamning som bara förstärkte krisryktena.

I en intervju med den amerikanska tidningen People tillbakavisar furst Albert, 63, alla spekulationer om en förestående skilsmässa:

– Min hustru lämnade inte Monaco i affekt eller för att hon var arg på mig eller någon annan... Och hon har inte gått i exil. Hon åkte till Sydafrika för att utvärdera det arbete som hennes stiftelse gör och för att ha lite ledigt tillsammans med sin bror och några vänner.

– Detta är absolut inget annat än ett medicinskt problem som behöver åtgärdas.

Annons

– Hon mår bättre, men det har varit mycket komplicerat för henne på grund av att hon har drabbats av flera olika hälsoproblem.

Charlene, som då hette Wittstock, träffade furst Albert när hon var i Monaco våren 2000, för att delta i simtävlingen Mare Nostrum.

Furstinnan Charlene
Charlene Wittstock på den tiden hon var furst Alberts flickvän.

De förlovade sig strax efter att de tillsammans gick på kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop 2010, och gifte sig året därpå. I somras firade de tioårig bröllopsdag – på skilda håll:

Charlene på den farm utanför Durban där hon enligt medieuppgifter just nu bor. Och furst Albert ensam hemma i Monte Carlo med tvillingarna. De envisa ryktena om djup äktenskapskris överskuggade dock Monaco-hovets försök att skapa glans kring bröllopsdagen.

Annons

Foto: TT, Instagram.

Annons