Hovets nya besked om drottning Elizabeth – tvingas agera akut

drottning elizabeth

TT
Det gick veckor utan att Elizabeth träffade sin man, men nu är de återförenade tillsammans på slottet Windsor.

Drottning Elizabeth och prins Philip har nu återvänt till slottet Windsor tillsammans, meddelar brittiska hovet enligt Daily Mail. Detta inför Storbritanniens andra rikstäckande lockdown på grund av coronapandemin.

Antalet smittade fall har skjutit i höjden den senaste tiden, och nivåerna på smittan är långt högre än vad de var i våras när pandemin just hade brutit ut.

Drottning Elizabeth valde att resa iväg från Philip

Sedan drottningen återvände till Windsor i oktober har paret varit separerade från varandra, men nu har de alltså bestämt sig för att spendera även nästa lockdown tillsammans och väljer att bo på Windsor istället för Sandringham eller Balmoral, som varit fallet tidigare i år.

drottning elizabeth

Drottning Elizabeth var på

TT

LÄS MER: Drottning Elizabeth väcker chock och oro med nya bilder

Tidningen rapporterar även att de rest till Windsor tillsammans efter att Elizabeth rest till Sandringham för att spendera helgen tillsammans med sin man. Det innebär även att de kommer kunna fira sin 73:e bröllopsdag på tu man hand om de så önskar, den infaller nämligen nästa lördag.

_ Philip vill gärna spendera bröllopsdagen med drottningen, har en källa berättat för The Sun.

– De var tillsammans i hennes majestät drottningens bubbla på grund av covid i flera månader tidigare i år och har bara varit isär i några få veckor nu. Det är också en chans för personalen på Sandringham att få en paus så att de känner sig mer motiverade till att jobba över julen. Men julen är fortfarande osäker.

drottning elizabeth sandringham

Drottning Elizabeth spenderar alltid julhelgen på slottet Sandringham.

John Stillwell/TT

Sandringham är i vanliga fall drottning Elizabeths vinterslott. Hon anländer hit i november varje år och stannar alltid fram till den 6 februari (mer om det datumet lite senare). Det är också hennes privata residens och hon betalar underhållet och driften ur sin egen ficka. Därför gör hon precis som vår svenska kung gör med sitt sommarslott Solliden, hon öppnar upp det för besökare under delar av året.

LÄS MER: Här firar drottning Elizabeth jul – kika in i hennes privata slott