Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Hovets trista besked om kronprinsessan Victoria – är som man anat

25 jun, 2024, 08:00 
Här är det nya om kronprinsessan Victoria.
Annons

Kronprinsessan Victoria är en av kungafamiljens hårdast arbetande medlemmar. Förra året hade hon runt 168 officiella uppdrag – och det var bara vad som syntes utåt.

Nu kommer hovet med ett nytt besked om Victorias framtid.

Kärleksögonblicket mellan kungen & Silvia • Avslöjar: Chris hemliga 50-årsfest! • Här gör Julian, 3, kunglig debut – 3 kungliga snackisar från vecka 25!Brand logo
Kärleksögonblicket mellan kungen & Silvia • Avslöjar: Chris hemliga 50-årsfest! • Här gör Julian, 3, kunglig debut – 3 kungliga snackisar från vecka 25!

Kronprinsessan Victorias hektiska 2024 – det har hänt

Det senaste halvåret och våren har varit hektisk för vår kungafamilj. Den har bjudit på statsbesök från både Frankrike, Finland och Danmark – med tillhörande galamiddag med pompa och ståt.

Annons

Dessutom har det rests en hel del. Kronprinsessan Victoria har hunnit med att besöka San Fransisco, Bryssel och Bangladesh – och mellan resorna har det "vanliga" jobbet hemma i Stockholm pågått som vanligt.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till banketten på Stockholms slott som kungaparet håller för Danmarks kungapar
Halvåret har bjudit på allt från gala...Pontus Lundahl/TT
Kronprinsessan Victoria i Stora Mosse nationalpark
...till lerig skogspromenad!Foto: TT
Annons

Det har varit ett halvår med en del viktiga möten på slottet, besök till nationalparker och intressanta konferenser. Och det är bara vad vi ser utåt – en stor del av Victorias jobb som kronprinsessa innefattar också kontorsarbete. Där ingår att skriva tal, göra research och annat administrativt arbete – fullt upp, med andra ord.

Hovets trista besked om kronprinsessan Victorias framtid

Kikar man idag in i den officiella kalender hovet regelbundet uppdaterar, går det att märka en tydlig skillnad. Kronprinsessan Victorias namn syns bara två gånger, på hennes födelsedag den 14 juli.

Annons

Ja, det är onekligen ett trist besked för alla kunga-fans, men säkerligen oerhört efterlängtat för Victoria. Anledningen stavas ju semester, och sommaren är i princip den enda tiden på året som våra kungligheter går under radarn och njuter av ledighet.

Men ännu behöver man inte misströsta. I mitten av juli väntar som sagt en riktig kunglig höjdpunkt, och kungafamiljens sista spurt innan semestern: Victoriaveckan på Öland.

Förutom självaste Victoriadagen, brukar vi skymta familjen hela veckan när de njuter av festligheterna i Borgholm – och i år är även prinsessan Madeleine och Chris O'Neill med!

Foto: TT

Annons