Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets trista besked om prinsessan Madeleine skapar frågetecken

09 maj, 2024, 18:00 
Hovets besked om prinsessan Madeleine väcker ett stort frågetecken – hur ligger det till?
Annons

Den stora kungliga följetongen sedan i fjol är givetvis den om prinsessan Madeleines stundande Sverige-flytt. Ännu finns inget utannonserat datum, men hovet bekräftade för Svensk Damtidning att planerna kvarstår att flytta i år.

Glädjande nyheter – samtidigt som man kan avläsa ett tråkigt besked om prinsessan i den officiella kalender hovet delar.

Johan T Lindwall: Därför vägrar Chris att flytta till SverigeBrand logo
Johan T Lindwall: Därför vägrar Chris att flytta till Sverige

Tråkig information om prinsessan Madeleine

I kungafamiljens officiella kalender går det att följa ett urval av medlemmarnas officiella arbete. Där går det till exempel att se att prinsessan Sofia har flera möten inbokade, kungen ska till Nederländerna och drottningen till Thailand.

Ja, alla är inskrivna i kalendern – utom prinsessan Madeleine. Det är givetvis för att hon bor 800 mil bort, men det är en trist bekräftelse på att det kan dröja tills vi ser henne igen.

Annons

Madeleine kommer till exempel lysa med sin frånvaro den 21 maj när kungafamiljen närvarar vid Polarpriset. Tråkiga nyheter för alla kungafans där ute som längtar efter att få sig en glimt av Florida-prinsessan.

Prinsessan Sofia, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine anländer till utdelningen av Polarpriset på Grand hotel i Stockholm 2018
Ingen Madeleine på Polarpriset i år heller.Henrik Montgomery/TT

Trots det ligger hon inte på latsidan borta i soliga Miami, mycket jobb som inte är officiellt sker bakom kulisserna.

Hovet har tidigare förklarat hur det ligger till:

– När någon av de kungliga familjemedlemmarna gör officiella uppdrag, alltså uppdrag som kungen ger, informerar vi om det i den kungliga kalendern och i hovets digitala kanaler.

– Många arbetsuppgifter, exempel inom stiftelser är inte officiella uppdrag men är nog så viktiga att sätta ljus på, dessa kommuniceras ofta i stiftelsernas egna kanaler och i prinsparets och prinsessan Madeleine egna sociala medier.

Frågetecknet kring prinsessan Madeleine efter Silvias beslut

Madeleines frånvaro väcker också ett stort frågetecken. Drottning Silvia har nämligen en resa till Bangkok inplanerad 14-16:e maj, ihop med World Childhood Foundation. Hon kommer också närvara vid Child protection summit.

Childhood är ju en av sakerna Madeleine ägnar sig åt borta i Florida, och hon är vice hedersordförande för organisationen. Men hon står inte inskriven i kalendern ihop med Silvia, och man kan således inte räkna med att hon också kommer flyga dit.

Foto: TT

Annons