Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovexpertens uttalande: ”Håll Harry borta från prins George”

26 jul, 2023, 15:00 
Samuel Björn
Prins Harry och prins George
Prins George fyllde nyligen 10 år, den 22 juli.

Hovexperten förklarar att prins William och prinsessan Kate blivit varnade för prins Harrys inflytande.

Annons
Prins Harry utfryst inför alla: ”Hjärtskärande”Brand logo
Prins Harry utfryst inför alla: ”Hjärtskärande”

Ingen har väll missat att det brittiska kungahuset har haft ett tumultartat år. Harry och Meghan har rört om en hel del i den kungliga grytan med uttalanden om kungahuset i intervjuer, Netflix-dokumentärer och självbiografier.

Nu uttalar sig även en hovexpert om att prins William och Kate blivit varnade för Williams broder Harry.

Många omtumlande uttalanden

Våren 2021 så ställde Meghan och Harry upp på en lång exklusiv intervju med Oprah. Intervjun ledde till ramaskri då Meghan bland annat anklagade kungahuset för rasistiska uttalanden kring hennes, då ofödda son, Archer samt anklagades Harrys familj för att stoppa den stora filmstjärnan från att söka hjälp mot hennes självmordstankar.

Relationen mellan paret och resten av kungahuset blev efter intervjun väldigt sval, och har inte återhämtat sig än.

Annons

I vintras släppte kungaparet Netflix-dokumentären Harry & Meghan samtidigt som prins Harry släppte den självbiografiska boken Spare. I både dokumentären och boken berättar Harry och Meghan om sin relation med kungahuset och gör ännu fler uttalanden som svartmålar prins Harrys familj.

Prins Harry, Spare
Prins Harrys självbiografi Spare slog ner som en bomb när den släpptes i vintras.

I slutet av juni kunde Svensk Damtidning bekräfta att paret helt och hållet flyttat ut ur sitt hem i Storbritannien, Frogmore Cottage. Med detta lämnade man bakom sig det sin sista fysiska koppling till landet. Detta blev paret tvungna att göra efter att kung Charles valde att ta ifrån paret huset och istället ge det till 63-åriga prins Andrew.

"Måste hållas borta från Harry"

Efter allt ramaskri har nu alltså prins Williams och prinsessan Kate blivit varnade från att låta sin äldsta son, prins George, umgås med sin farbror, säger författaren och hovexperten Angela Levin i en intervju med OK Magazine.

Annons

I självbiografin Spare, döpt efter den "reservroll" som prins Harry haft i kungahuset, berättar han om hans strid med att hantera sin plats i kungahuset som barnet som inte kommer ta över platsen på tronen.

Han drar även in William och Kates barn och skriver att han oroar sig över hur unga prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis kommer att hantera situationen.

"Av de där tre barnen kommer minst en att bli reserven precis som jag och det smärtar. Det oroar mig”, skriver han i boken.

Det är just sådana uttalanden som gjort kungahuset är rädda över att Harry ska ha ett negativt inflytande på prins Harry som är två i arvföljden.

– George har ingen dysfunktionell familj, till skillnad från William och Harry när de växte upp, så han borde klara sig bättre, säger Angela Levin till OK Magazine och fortsätter:

– Kate och William är där för att hjälpa honom. Men han måste hållas borta från Harrys negativa inflytande.

Annons