Ilskan mot prinsparet – efter agerandet med hunden Siri

Ilskan mot prinsparet – efter agerandet med hunden Siri

Prinsparets hund har varit på rymmen igen, något som får folk att se rött.

Därför kritiseras Victoria och Madeleine!
Slå på ljud

Nu för tiden är prins Carl Philip och prinsessan Sofia en familj på fem med sina tre underbara söner, men innan barnen kom in i bilden hade de redan tjuvstartat med en liten famiiljemedlem i form av hunden Siri, en borderterrier som numera är deras familjehund.

Siri har haft en tendens till att hamn på rymmen, vi minns alla historien som utspelade sig för ett par år sedan när Siri fick poliseskort efter att ha försvunnit från sin matte och husse i flera timmar.

”Siri var omtöcknad och trött efter sina okända upptåg under dagen. Kollegan från turlag 7 fick bära Siri ut till polisbussen, där hon snabbt somnade i hennes trygga famn. Väl hemma möttes patrullen av husse och matte som varit mycket oroliga. Detta byttes snabbt mot lättnad och glädje. Vi finns till för prinsar och prinsessor också” skrev Norrmalmspolisen på Instagram i samband med händelsen.

Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia och Prins Alexander. Drottningholms slottspark. Maj 2016.

Foto Erika Gerdemark, Kungahuset.se / Erika Gerdemark The Royal Court, Sweden. Images must not be sold on to or distributed to t

Prinsparets hund Siri på rymmen

För några veckor sedan var Siri återigen ute på rymningsfärd, då hittades hon av 20-åriga Amanda som var på promenad på Djurgården tillsammans med sin kompis.

LÄS MER: Prinsparets stora skräck – hunden Siri sprang bort

Efter att nyheten om Siris rymning, uppenbarligen en i raden av flera, så reagerar folk starkt i sociala medier. Många anser att kan man inte hålla koll på hunden ska den hållas kopplad.

”Men håll den kopplad om ni inte kan hålla koll på den” skriver en följare på Facebook.

Siri är en älskad familjemedlem!

Foto Erika Gerdemark, Kungahuset.se

”Kan dom inte ta hand om hunden varför ha den lös om den rymmer” skriver en annan.

”Bryr dom sig inte om hunden? Hade dom ens märkt att den var borta?” skriver en tredje.

Viss tröst får de av en användare som har egna erfarenheter av en rymningsbenägen hund.

”Klart man ska hålla hunden kopplad. Jag vet, har själv haft en rymningsbenägen hund. Jag brydde mig verkligen om min hund och gjorde allt för att hon inte skulle kunna rymma. Men en sån hund är uppfinningsrik. ” skriver följaren.

Vi får hoppas att Siri lyckas hållas från att hitta på egna äventyr i fortsättningen!

LÄS MER: Carl Philip och Sofia nära att mista sin hund