Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jobbiga tv-bilderna på Victoria och Sofia – som Madeleine inte vill se

12 sep, 2023, 13:30 

Nu sprids bilder som prinsessan Madeleine inte vill se.


Annons

Under tisdagen är det dags för Riksmötets öppnande, alltså den dagen då Riksdagens nya arbetsår officiellt inleds. Regeringen och politiker är givetvis på plats, och så även kungafamiljen. Det är ju kungen som förklarar Riksmötet öppet.

Hela kungafamiljen är på plats, förutom prinsessan Madeleine som lyser med sin frånvaro. Nu nås hon av jobbiga bilder.

Här anländer kungafamiljen till Storkyrkan!Brand logo
Här anländer kungafamiljen till Storkyrkan!

Victoria och Sofias klädkrock på Riksmötets öppnande

Det är fullt hus när Riksmötet ska öppnas i Plenisalen, och det är en dag full av traditioner och fest.

Annons

Politiker, diplomater och andra viktiga makthavare är på plats när Riksdagen återgår till sitt ordinarie arbete efter sommaruppehållet.

Det är en lång dag som inleddes strax innan lunch, med en gudstjänst i Storkyrkan. Då fick vi se kungligheterna för första gången, som var klädda precis enligt klädkod: i svart och vitt.

En av snackisarna från dagen kom också redan då: Victoria och Sofia är ju hisnande lika! Ja, det är något av en kunglig klädkrock. Och visst blir det lättare, kombinationerna är ju inte oändliga när man bara får bära två färger.

Prinsessan Sofia och kronprinsessan Victoria anländer till gudstjänsten i Storkyrkan
Annons

Jobbiga bilderna som prinsessan Madeleine inte vill se

Inne på gudstjänsten satt Victoria och Daniel, och Sofia och Carl Philip tillsammans på balkongen – kvartetten som är något av Sveriges "fab four". De fortsatte att hänga ihop under dagen, och anlände såklart ihop till Plenisalen på eftermiddagen där Riksmötet officiellt skulle öppnas, något som tv-sändes av SVT.

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prins Carl Philip och prinsessan Sofia anländer till Riksdagen
Här väntar kvartetten på att kliva in i Riksdagen.

Det är ju de fyra som alltid har varandra vid större kungliga tillställningar, även om det saknas två personer. Madeleine och Chris, som befinner sig 800 mil bort. Och visst kan man tänka sig att det är jobbigt för Madeleine att inte kunna vara på plats, som ju faktiskt anländer till Sverige om bara några dagar för kungens stora fest.

Annons

Dessutom var det ju planerat att Madeleine och familjen skulle bo i Sverige vid det här laget, men deras flytt blev framskjuten till nästa år. Om det inte hade blivit så, hade Madeleine och Chris säkerligen fått sitta med på balkongen med resten av kungabarnen och dess partners.

Prinsessan Sofia, prins Carl Philip, prins Daniel och kronprinsessan Victoria på gudstjänst i Storkyrkan

Foto: TT/SVT

Annons