Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Johan T Lindwall om hovets enorma krav på prins Daniel inför intervjun: "Har drillats"

29 aug, 2023, 14:00 
Vendela Lönnqvist
"Har drillats"
"Har drillats"

Det är mycket planering som krävs inför en så pass unik intervju som den med prins Daniel och Carina Bergfeldt.

Annons
Prins Daniel om skilsmässoryktena: ”Kan inte acceptera”Brand logo
Prins Daniel om skilsmässoryktena: ”Kan inte acceptera”

Prins Daniel, 49, får "fem av fem kungakronor" enligt Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall efter den efterlängtade, unika och oväntade intervjun med journalisten Carina Bergfeldt.

– Väldigt öppen, väldigt privat, väldigt oväntat. Skickligt genomfört, väldigt avslappnat. Det ligger mycket träning bakom. Att sitta i en sådan här intervju och inte halka ur under så lång tid, vilket Daniel inte gör, är imponerande, inleder Lindwall i intervjun med SVT:s "Morgonstudion".

Här stjäl prins Oscar showen under Daniels stora intervju!Brand logo
Här stjäl prins Oscar showen under Daniels stora intervju!

Därför ställde prins Daniel upp på intervjun med Carina Bergfeldt

Intervjun sänds i samband med Daniels kommande 50-årsdag den 15 september.

Annons

– Idag är det väldigt tyst kring kungahuset, och det stör dem i den mån att nu är det ingen som rapporterar om vad de gör. Då måste de själva söka media. Den här intervjun hade aldrig skett för tio år sedan, för då var det massmediala intresset så pass stort.

"Det är jättemycket träning bakom"

För prinsen är det inte bara att sätta sig ned framför journalisten och tv-kamerorna – faktum är att det ligger en lång period av träning innan en intervju ens skulle kunna komma på tal.

Lindwall förklarar att Daniel, sedan dagen det var bestämt att han skulle bli prins av Sverige, "tränats och drillats in i det här livet":

– Inför en sådan här intervju, absolut, då sitter han ner med ett antal externa konsulter och även intern personal på hovet och går igenom eventuella scenarier. Då spelar en person Carina Bergfeldt och ställer ett antal frågor de kan tänka sig komma, exempelvis skilsmässan för att se hur han reagerar. Det är jättemycket träning bakom, säger han och fortsätter:

– Han får inte bli sur, eller härskna till. Han måste hela tiden hålla en god min, artikulera väl och vara artig och så vidare.

Hovets krav – inför intervjun

Han förklarar vidare att det är rimligt att tänka sig att det inför intervjuer som dessa finns kriterier på vilka frågor som får och inte får ställas – men så är inte fallet.

– Man skulle kunna tro inför dessa intervjuer, att man har ett slags kriterium på att sådana frågor inte får ställas, men det vågar man inte göra om det skulle komma ut.

Annons