Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Johan T Lindwalls misstankar om kung Charles – efter bilderna från London: "Hoppas inte – men tror det"

06 feb, 2024, 19:11 
Johan T Lindwall kommenterar kung Charles cancerbesked i Efter fem.
Annons

Nyheten om att kung Charles, 75, drabbats av cancer slog ned som en bomb i hela världen. Löpsedlarna i Storbritannien dominerades av kungen, och flera världsledare visade sitt stöd till Charles.

Samtidigt är det ovisst hur det egentligen ligger till med kung Charles. Det brittiska hovet vill inte specificera vilken slags cancer det är, men säger att den upptäcktes i ett tidigt stadie.

Nu får uppgifterna från London Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall att reagera.

Chockbeskedet: Kung Charles har cancerBrand logo
Chockbeskedet: Kung Charles har cancer

Johan T Lindwall om första bilderna på kung Charles efter cancerbeskedet

Johan T Lindwall gästar TV4:s Efter fem under tisdagseftermiddagen, bara minuter efter att de första bilderna på kung Charles efter cancerbeskedet blivit offentliga.

Annons

Bilderna togs efter Charles möte med sonen prins Harry hemma i Clarence House. Det släpptes även bilder på flera svarta bilar, där prins Harry ska ha befunnit sig i en av dem, påväg till Clarence House strax innan.

Första bilderna på kung Charles efter att nyheten om hans cancer lamslagit världen.HENRY NICHOLLS

– Att Charles väljer att visa upp sig kan vara för att lugna situationen. Detta är det enda som Storbritannien pratar om just nu: Hur mår Charles, hur allvarligt sjuk är han, och framför allt; vad är det för cancer, går den att bota och vad ska man göra framåt?, säger Johan T Lindwall.

Men det faktum att prins Harry lämnat USA efter sjukbeskedet får Johan T Lindwall att höja på ögonbrynen.

–Att prins Harry kastade sig på ett plan från Los Angeles hem till London för att sluta upp vid sin pappas sida, visar ju att det här var inget vanligt besked som kommit, utan något som kanske var ännu mer allvarligt.

Johan T Lindwalls oro för kung Charles efter prins Harrys blixtresa

De senaste åren har relationen mellan prins Harry och kung Charles – och hela det brittiska kungahuset – varit infekterad. När prins Harry var hemma i London för kung Charles kröning förra våren blev han placerad långt bak i kyrkan, och lämnade landet bara några timmar efter ceremonin.

Annons

– Jag personligen tror att det här kan vara väldigt allvarligt. Det har varit väldigt infekterat mellan prins Harry och hans pappa Charles, han skulle inte kasta sig hem från USA direkt till sin pappa om det inte var så att han visste någonting som inte andra vet, säger Johan T Lindwall i Efter fem.

Prins Harry som anländer till Los Angeles flygplats
Bara timmar efter att världen fick veta att kung Charles har cancer, syntes prins Harry i sin privata bil på flygplatsen i Los Angeles.GGRE, CLTN, GRHO / BACKGRID US / TT

Trots att Buckingham Palace meddelat att kung Charles är optimistisk och ser fram emot att snart vara tillbaka i arbetet, skaver det faktum att prins Harry hastigt lägger stridsyxan åt sidan, menar Johan T Lindwall.

– Det måste vara något bakomliggande, nånting större som vi just nu inte har någon aning om. Jag hoppas inte det är så – men jag tror det, tyvärr.

Foto: TV4

Annons