Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jubel på slottet – drottning Silvia får glädjebesked

01 feb, 2022, 17:00 
Drottning Silvia
Drottning Silvia har en anledning att fira – och den rör även prinsessan Madeleine.
Annons
Drottning Silvias oväntade avslöjande: ”Livligt!”Brand logo
Drottning Silvias oväntade avslöjande: ”Livligt!”

Drottning Silvia är en av barnens viktigaste förkämpar. Med sin organisation World Childhood Foundation gör hon otroligt mycket nytta för utsatta pojkar och flickor världen över.

Silvia grundade organisationen Childhood för 21 år sedan för att “värna om barns rätt till en trygg och kärleksfull barndom”. När prinsessan Madeleine blev vuxen lät hon sig inspireras av sin mamma – och numera arbetar hon med Childhoods amerikanska gren.

Drottning Silvia har fått anledning att fira

I dokumentären Barnens drottning, som sändes på Viaplay, berättade Silvia om varför hon valde att engagera sig för barn som blivit utsatta för sexuella övergrepp.

– Det var ju ingen annan som gjorde det. Så jag gjorde det. Så tänkte jag, säger Silvia i programmet.

Annons

Och arbetet med Childhood går bra! Svensk Dam tog sig en titt på organisationens senast publicerade verksamhetsberättelse.

Där ser vi att 2020 blev ett succéår, där Childhood ökade sitt förmögenhetsvärde med 4,3 miljoner och stod för hela 21,9 miljoner i beviljade medel, alltså den summa pengar de donerat till goda ändamål under året.

De prickade således in sitt budgetmål nästan till hundra procent, närmare bestämt 99, inte illa!

"Det är skönt att Madeleine finns"

Childhood har kontor i Sverige, Tyskland, Brasilien och USA. Madeleine är sedan december vice hedersordförande i organisationen, och tanken är att hon ska ta över stafettpinnen från mamma en dag.

– Jag kör så länge jag orkar men det är skönt att finns att Madeleine finns, som kommer att ta över en dag, har Silvia sagt.

– Jag känner mig hedrad och glad över förtroendet. Det är stora skor att fylla men jag kommer att göra mitt absolut yttersta. Stöttningen från hela Childhood-familjen gör att jag känner mig trygg i detta, sa Madeleine när hon fick sin nya post.

Annons