JUST NU: Stor babylycka i brittiska kungafamiljen!

Brittiska kungafamiljen

Ett glädjebesked mitt i det kungliga familjedramat: Drottning Elizabeth får ett nytt barnbarnsbarn!
Slå på ljud

Brittiska kungafamiljen kan behöva lite familjelycka och i dag kom glädjebeskedet: Knappt ett år efter bröllopet väntar prinsessan Beatrice sitt första barn med maken Edoardo Mapelli Mozzi. Babyn kommer i höst och drottning Elizabeth uppges vara ”deligthted”!

”Hennes Kungliga Höghet prinsessan Beatrice och Mr Mapelli Mozzi har glädjen att tillkännage att de väntar en baby till hösten” skriver Buckingham Palace i kommunikén.

”Drottningen har blivit informerad och glädjen är stor i båda familjerna.”

Drottning Elizabeth på prinsessan Beatrices bröllop

Drottning Elizabeth med brudparet prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzi vid vigseln i somras. Den blivande pappan har redan ett barn, femårige sonen Wolfie, från sitt förhållande med exet Dara Huang.

Prinsessan Beatrice gravid – Fergie mormor igen

Detta betyder att Fergie blir mormor för andra gången på mindre än ett halvår. Tidigare i år föddes ju hennes första barnbarn August, vars mamma är prinsessan Eugenie.

Prinsessan Eugenie Sonen August Brooksbank

Prinsessan Beatrices syster Eugenie med sin son August.

Prinsessan Beatrice, 32, och brittisk-italienske Edoardo, 38, vigdes alltså i juli 2020, och det blev brittiska kungafamiljens första ”hemliga” (eller i alla fall icke-offentliga) bröllop på 235 år.

Drottning Elizabeth lånade ut en av sina vintageklänningar och kunde själv närvara tillsammans med prins Philip. Det blev därmed en av de allra sista familjehögtiderna som han deltog i.

Prins Philip Drottning Elizabeth Prinsessan Beatrice Edoardo Mapelli Mozzi Bröllopet 2020 Windsor

Den privata vigseln. Så fint att prins Philip kunde vara med!

Att prinsessan Beatrice fick säga ja i sin farmors Norman Hartnell-designade vintageklänning i sidentaft från 1962 var en fin gest – men att hon också fick låna samma briljantdiadem som drottningen själv bar vid sitt bröllop 1947 var en ännu större ära.

Prinsessan Beatrice mamma i höst

Prinsessan Beatrice i drottning Elizabeths bröllopsdiadem

Prinsessan Beatrice blev Mrs Mapelli Mozzi iförd drottning Elizabeths eget bröllopsdiadem.

Men samtidigt var detta ett bröllop med många komplikationer, både på grund av den extremt glesa gästlistan (inte ens Kate och William var bjudna) och på grund av komplikationerna kring brudens skandaldrabbade pappa prins Andrew som inte fick synas på en enda bild. Ett öde som därmed även drabbade brudens mamma Fergie.

Men nu ljusnar det för denna falang av drottning Elizabeths hårt konfliktdrabbade familj, som nu alltså kan se fram emot lite babylycka till hösten.

LÄS MER: Sanningen om Kates relation med Beatrice och Eugenie

LÄS MER: Klänningen, juvelerna, gästerna: Allt om prinsessan Beatrices kungliga bröllop!

LÄS MER: Prinsessan Beatrices lyckliga dag – se förlovningsringen

Foto: TT.